צילום׃ Ebru Baraz, Istock
מכינים לבד: בקלאווה
ממתק טורקי קטלני של פילו ואגוזים - שאתם הכנתם
הדר אליאס | mako
| פורסם 06/06/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
350 גרם אגוזים (פיסטוקים, מלך או תערובת של כל מיני סוגים), קלויים וקצוצים דק
14 דפי פילו
200 גרם חמאה מומסת
חצי כוס סוכר
כפית קינמון
לסירופ:
2 כוסות סוכר
חצי כוס דבש
2.5 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את האגוזים, הסוכר והקינמון.
2 מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש, מבשלים 20 דקות ומצננים.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים עלה פילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים עליו חמאה מומסת. חוזרים על הפעולה עם שישה עלים נוספים.
4 מפזרים על העלים את תערובת האגוזים, מטפטפים עליה מעט מהחמאה, ומכסים ב-7 דפי פילו נוספים, מרוחים בחמאה.
5 חותכים למעוינים, ריבועים או מה שרוצים, ואופים כחצי שעה.
6 שופכים מלמעלה את הסירופ הקר, ומגישים.