אוכל
צילום׃ Ebru Baraz, Istock

מכינים לבד: בקלאווה

ממתק טורקי קטלני של פילו ואגוזים - שאתם הכנתם

הדר אליאס | mako | פורסם 06/06/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

350 גרם אגוזים (פיסטוקים, מלך או תערובת של כל מיני סוגים), קלויים וקצוצים דק
14 דפי פילו
200 גרם חמאה מומסת
חצי כוס סוכר
כפית קינמון

לסירופ:
2 כוסות סוכר
חצי כוס דבש
2.5 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את האגוזים, הסוכר והקינמון.

2 מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש, מבשלים 20 דקות ומצננים.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים עלה פילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים עליו חמאה מומסת. חוזרים על הפעולה עם שישה עלים נוספים.

4 מפזרים על העלים את תערובת האגוזים, מטפטפים עליה מעט מהחמאה, ומכסים ב-7 דפי פילו נוספים, מרוחים בחמאה. 

5 חותכים למעוינים, ריבועים או מה שרוצים, ואופים כחצי שעה.

6 שופכים מלמעלה את הסירופ הקר, ומגישים.