אוכל
צילום׃ Buretsu, Istock

פחזניות

נחמות קטנות ומתוקות במילוי קרם וניל פשוט

עמר זרניצקי דרומי | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 22/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 133 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק רבוך:

125 מ"ל מים (חצי כוס ועוד 2 כפות)
125 מ"ל חלב (חצי כוס ועוד 2 כפות)
קורט מלח (5 גרם)
חצי כף סוכר (10 גרם)
125 גרם חמאה
3/4 כוס קמח (140 גרם)
5 ביצים

לקרם וניל:

מכל שמנת מתוקה (250 גרם)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
30 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:

אבקת סוכר או 150 גרם שוקולד

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מרתיחים בסיר את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה. לאחר הרתיחה מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מערבבים עם כף פלסטיק/עץ, מחזירים לאש נמוכה או בינונית ומערבבים עד שהמסה מתייבשת.

2 ברגע שהבצק ניתק מדפנות הסיר והופך לכדור סביב הכף מורדים מהאש ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, נותנים לבצק להתקרר מעט ומוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שמתקבל בצק הומוגני ואלסטי נוח לזילוף (אם הבצק מעט קשה אפשר לדלל עם מעט מאוד חלב).

3 מחממים תנור ל-170-180 מעלות.

4 מעבירים את הבצק לשקית זילוף, רצוי עם צנתר משונן, ומזלפים פחזניות גדולות (בסיס רחב של 2 ס"מ. השתדלו לא ליצור קצוות בולטים). אפשר לעשות את זה גם עם שתי כפות, אבל אז הפחזניות יוצאות פחות חגיגיות וסימטריות. אופים 20-25 דקות.

5 להכנת הקרם: מקציפים יחד את חומרי הקרם לקצפת חזקה. מחוררים את תחתית הפחזנית עם צנתר משונן ובעזרת שק זילוף ממלאים את הפחזניות.

6 מקשטים באבקת סוכר, או ממיסים בעדינות את השוקולד (במיקרו או בבן מארי) וטובלים בו את החלק העליון של הפחזניות.