פופקורן מתוק
אל תקראו לילדים (הם כבר יבואו לבד): זה הדבר הבא, ובכלל לא ברור לנו איך זה שאין לנו צנצנת כזאת לפנינו ממש עכשיו
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 24/07/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
100 גרם גרעיני תירס יבשים
1 כף שמן קנולה
75 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
רבע כוס דבש
רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-120 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
2 מחממים סיר גדול ורחב (עדיף עם מכסה זכוכית) על להבה בינונית. מוסיפים שמן קנולה וגרעיני תירס ומכסים.
3 מנערים את הסיר מדי פעם. הפופקורן מוכן כשקולות הפצפוץ דועכים. מכבים את הלהבה, מעבירים לקערה גדולה ומצננים היטב.
4 מחממים בסיר קטן את השוקולד, החמאה, הדבש והמלח תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים.
5 יוצקים את תערובת השוקולד על הפופקורן ומערבבים היטב.
6 מפזרים את הפופקורן בתבנית ואופים בתנור החם כ-25 דקות, כדי לייבש את הפופקורן ולהחזיר לו את הפריכות. מצננים היטב.
* שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד שבוע.