אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

ג'ינג'ר אייל ביתי

תראו כמה קל להכין ג'ינג'ר אייל ביתי - כל מה שצריך זה ג'ינג'ר, סוכר, מים וקצת קליפת לימון. תגידו שלום למרענן החדש של הקיץ הזה

ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ | טעים! | פורסם 17/05/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות ג'ינג'ר מקולף וחתוך (כ-3 שורשים בינוניים)

6 כוסות מים

1.5 כוסות סוכר

קליפה מחצי לימון או ליים

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הג'ינג'ר: הדרך הכי קלה לקלף ג'ינג'ר היא בעזרת כפית. אוחזים את הג'ינג'ר ביד אחת ובעזרת הכפית מגרדים את הקליפה. מהלימון (או הליים) מקלפים בעזרת סכין כמה חתיכות קליפה דקות, ללא החלק הלבן. 

איך מקפלים ג'ינג'ר (צילום: עידית נרקיס כ
זאת הדרך הכי מהירה (וחסכונית) לקלף ג'ינג'ר|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

2 חותכים את הג'ינג'ר לקוביות, שמים בסיר עם קליפת הלימון והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כרבע שעה.

3 מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבשל כרבע שעה נוספת, עד שהסוכר נמס לחלוטין והנוזל מצטמצם מעט. בסוף התהליך נשאר קצת פחות מליטר של נוזל. נותנים לסירופ להתקרר, מסננים ומעבירים לבקבוק או צנצנת אטומה.

4 להגשה: שמים 3 כפות מהסירופ בכוס, מוסיפים קרח, פלח לימון וממלאים בסודה קרה.

* הסירופ עצמו צהוב, אבל מתבהר כשמערבבים אותו.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון באדיבות הבלוג "אוכל זה טעים"