אוכל
צילום׃ istockphoto

אריסה ביתית חריפה

אתם חייבים את זה במקרר שלכם: ממרח פלפלים לוהט, עשיר ומלא טעמים, כמו של טוניסאים אמיתיים. אין מנה שלא תודה לכם על זה

ליה אור | mako | פורסם 06/12/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 165 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

     

מרכיבים :

1 פלפל אדום

3 פלפלים אדומים חריפים, מנוקים מגרעינים, או 3 פלפלים חריפים מיובשים שהושרו במים חמים כשעה ונסחטו

3 שיני שום, חתוכות גס

3 כפיות זרעי כמון, קלוים וטחונים (קולים אותם במחבת, בטוסטר או בתנור החם כשלוש דקות, וטוחנים עם מכתש ועלי או במטחנת תבלינים)

כפית מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מעבירים את הפלפלים, השום, זרעי הכמון והמלח למעבד מזון. טוחנים במשך חמש עד עשר דקות, עד שמתקבלת משחה חלקה.

2 מעבירים את הממרח לצנצת זכוכית ויוצקים מלמעלה שמן זית (שיאריך את חיי המדף של האריסה). שומרים במקרר עד שישה חודשים.