צילום׃ istockphoto
אריסה ביתית חריפה
אתם חייבים את זה במקרר שלכם: ממרח פלפלים לוהט, עשיר ומלא טעמים, כמו של טוניסאים אמיתיים. אין מנה שלא תודה לכם על זה
ליה אור | mako
| פורסם 06/12/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 פלפל אדום
3 פלפלים אדומים חריפים, מנוקים מגרעינים, או 3 פלפלים חריפים מיובשים שהושרו במים חמים כשעה ונסחטו
3 שיני שום, חתוכות גס
3 כפיות זרעי כמון, קלוים וטחונים (קולים אותם במחבת, בטוסטר או בתנור החם כשלוש דקות, וטוחנים עם מכתש ועלי או במטחנת תבלינים)
כפית מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מעבירים את הפלפלים, השום, זרעי הכמון והמלח למעבד מזון. טוחנים במשך חמש עד עשר דקות, עד שמתקבלת משחה חלקה.
2 מעבירים את הממרח לצנצת זכוכית ויוצקים מלמעלה שמן זית (שיאריך את חיי המדף של האריסה). שומרים במקרר עד שישה חודשים.




