קרונאטס לעצלנים
זוכרים את הקרונאט, הקינוח האמריקאי המופלא שמשלב קרואסון ודונאט, שאנשים עומדים בשבילו בתור שעות ארוכות? אז מצאנו דרך להכין אותו אינסטנט. יותר נכון, אביבה מצאה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
כששמענו על טירוף הקרונאט בארצות הברית, היה לנו ברור שמדובר בקינוח שאנחנו יכולים רק לחלום עליו. נכון, הצלחנו להשיג מתכון לקרונאט, אבל כזה שצריך לעבוד בשבילו כל כך הרבה, שלמי בכלל יש כוח. אז הנה, סוף סוף יש פתרון: מדובר בקרונאט אינסטנט, שמכינים מבצק עלים שקונים בסופר (אבל דיר באלאק, שיהיה על בסיס חמאה), ואז מצפים ומקשטים. שימו לב, הבצק עצמו נטול סוכר, אז אל תוותרו על הציפוי - כי אז תישארו פשוט עם בצק עלים מטוגן.
מרכיבים :
2 חבילות בצק עלים על בסיס חמאה
שמן לטיגון
250 גרם אבקת סוכר
4 כפות מיץ לימון
צבעי מאכל וסוכריות, לקישוט
אופן ההכנה:
1 פותחים חבילת בצק עלים ומקפלים לשניים, לקבלת ריבוע. חוזרים על הפעולה עם החבילה השנייה.
2 מניחים את ריבועי הבצק אחד על השני, כך שמתקבל ריבוע עם 4 שכבות של בצק עלים. מרדדים בעדינות, רק כדי שהשכבות יידבקו אחת לשנייה.
3 קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ, ובמרכזם קורצים עיגולים בקוטר 2 ס"מ (ליצירת צורת דונאט).
4 מחממים שמן ל-160 מעלות. אם אין מדחום, מכניסים לשמן ידית של כף עץ. אם יש בועות סביב המקל – השמן מספיק חם (אסור לחמם את השמן יותר מדי).
5 מטגנים את הקרונאטס משני הצדדים, עד שהם מתנפחים ומזהיבים יפה. מצננים על נייר סופג.
6 לקישוט: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים צבע מאכל, מערבבים, ומברישים את הקרונאטס. מדביקים סוכריות צבעוניות ומגישים מיד.