אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת בלינצ'ס וקרם נוטלה

עם מגדל של 10 בלינצ'ס וביניהם קרם שעשוי מנוטלה, חמאה וקצפת - ללא ספק מדובר באחת העוגות הפחות דיאטטיות שידענו פה. אבל מילה של אביבה פיבקו: היא שווה כל קלוריה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 10/10/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש מתכונים חלביים שאפשר להפוך לפרווה - זה לא אחד מהם. מה שכן אפשר זה להכין עוגה מרשימה וטעימה, גם אם אין לכם תנור בבית. נכון, היא לא ממש דיאטטית (ואפילו ממש לא), אבל כמו שאני תמיד אומרת - לא צריך לאכול את כל העוגה, ולדעתי היא שווה כל קלוריה.

 

מרכיבים :

לבלינצ'ס (המידות לפי כוס של 200 מ"ל):

3 ביצים

500 מ"ל חלב

240 גרם קמח (2 כוסות)

50 גרם סוכר (רבע כוס)

שקית סוכר וניל

2 כפות שמן

לקרם:

300 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

400 גרם נוטלה

250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 בעזרת מטרפה טורפים את הביצים עם החלב. מוסיפים את הקמח, הסוכר וסוכר הווניל בהדרגה, וממשיכים לטרוף כל הזמן. חשוב שלא יהיו גושים בבלילה.

2 כשהבלילה חלקה ואחידה מוסיפים את השמן ומערבבים.

3 מחממים מחבת בקוטר 24 ס"מ (רצוי קרמית או טפלון). לפני תחילת הטיגון משמנים בטיפה ספריי שמן. מעבירים שלושת-רבעי מצקת של בלילה למחבת ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפזר באופן אחיד על כולה. אחרי 40 שניות הופכים, מטגנים עוד 10 שניות ומוציאים מהמחבת.

4 חוזרים על הפעולה עם כל כמות הבלילה (אמורים לצאת 10-11 בלינצ'ס). מניחים לבלינצ'ס להתקרר.

5 מקציפים את החמאה והנוטלה עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מערבבים בעדינות את הקצפת עם תערובת החמאה והנוטלה.

6 הרכבת העוגה: מסדרים בלינצ'ס אחד, ומניחים במרכזו שתי כפות מהקרם. מפזרים את הקרם באופן אחיד על כל המשטח, בעזרת מרית. מניחים עוד בלינצ'ס מעל, וחוזרים על אותה הפעולה. כך עם כל הבלינצ'ס. את יתרת הקרם מורחים על העוגה - למעלה ובדפנות. מגישים ישר מהמקרר.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת פנטה (כן כן, המשקה הכתום המוגז)

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!