אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

צ'יפס תפוחי עץ

נשנוש מושלם בלי רגשות אשם: אביבה פיבקו עם מתכון מבריק לפרוסות תפוחים אפויות עם סוכר וקינמון. הבעיה: זה תמיד, אבל תמיד נגמר מהר מדי

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 24/07/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 תפוחים (רצוי מזן חמצמץ וקשה)

שלושת רבעי כוס מים

150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)

2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-120 מעלות.

2 מערבבים בסיר את המים, הסוכר והקינמון ומביאים לרתיחה.

3 בינתיים מוציאים את ליבת התפוח, ופורסים לפרוסות דקות בעזרת פומפייה או מנדולינה.

4 מכניסים את פרוסות תפוחי עץ לבישול קצרצר במי הסוכר – 2-3 דקות, לא יותר. מוציאים בעזרת מסננת או כף מחוררת ומסדרים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 אופים שעה, מצננים ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו פיתה עם שוקולד מליגה אחרת

>> והנה צ'יפס בטטה מהמם