אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מלאווח ביתי

מכירים את המלאווח שקונים בסופר? אז זה פי אלף, אם לא פי מיליון, יותר טעים. אביבה פיבקו מבריקה עם רעיון שקיבלה מהסבתא התימנייה של בעלה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 23/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 174 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המתכון הזה, ממש כמו בעלי ואני, הוא שילוב של תימני ושוויצרי. הסבתא של בעלי מכינה מלאווח תימני אותנטי, לא הדבר הזה שקונים בסופר, והטעם שלו הוא פשוט גן עדן. כשביקשתי ממנה את המתכון היא הסבירה, כמו שסבתות מסבירות, שזה "קצת מזה וקצת מזה", ואז לקחתי על עצמי לשחזר את המנה המדהימה הזו לבד. אחרי כמה ניסיונות יצא לי משהו דומה לשלה, אבל לא בדיוק אותו דבר. בקיצור, מלאווח שוויצרי.

 

יתרון גדול של המלאווח הזה הוא שאפשר להקפיא אותו מוכן, ולחמם בתנור לפני ההגשה.

 

מרכיבים (6 מנות):

(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל):

20 גרם שמרים טריים (חצי קובייה)

300 מ"ל מים פושרים

2 כפות סוכר

500 גרם קמח (4 כוסות ועוד כף גדושה)

2 כפיות מלח

200 גרם מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה

כפית קצח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מפוררים את השמרים לתוך שליש מכמות המים הפושרים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהשמרים נמסים לגמרי.

2 בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם המלח, המים שנותרו והחמאה הרכה. לשים 5 דקות, קודם במהירות איטית ולאחר מכן במהירות גבוהה יותר.

3 מוסיפים את תערובת השמרים ואת הקצח ולשים עוד 5 דקות.

4 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

5 מחלקים את הבצק ל-6 מנות, ובעזרת הידיים פותחים כל כדור לעיגול בקוטר 20 ס"מ.

6 מטגנים במעט שמן על אש נמוכה, 5 דקות מכל צד.

* מומלץ להגיש עם רסק עגבניות טרי חריף וביצה קשה.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד חמה מהממת

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!