מאפינס היער השחור
גדול עליכם להכין בלאק פורסט? יש לנו פתרון בשבילכם: מאפינס קלים וטעימים שיש בהם את כל המרכיבים הנכונים - שוקולד, דובדבנים וקצפת. גם יותר פשוט, גם יותר כיף בהגשה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
100 גרם חמאה
50 גרם שוקולד מריר
130 גרם סוכר דמררה (שני שליש כוס)
2 ביצים
180 גרם קמח (כוס ורבע)
כפית אבקת אפייה
3 כפות קקאו
קורט מלח
100 מ"ל חלב
למילוי:
צנצנת דובדבנים משומרים
לציפוי:
400 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
12 דובדבנים, לקישוט
שבבי שוקולד, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 ממיסים בסיר בן מארי את השוקולד עם החמאה. מצננים כמה דקות במקרר.
3 מקציפים את תערובת החמאה והשוקולד עם הסוכר כ-5 דקות.
4 מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף.
5 מוסיפים את שאר המצרכים (קמח, אבקת אפייה, קקאו, מלח וחלב) וממשיכים לערבב, עד לקבלת תערובת אחידה.
6 מעבירים לתבניות מאפינס אישיות ואופים 20 דקות. מניחים להצטנן מעט.
7 מסננים היטב את הדובדבנים מהשימורים.
8 בעזרת כף פריזיאן (כפית בצורת חצי עיגול) או כפית רגילה יוצרים גומה בחלק העליון של כל עוגה. מכניסים לכל שקע 3 או 4 דובדבנים, וסוגרים חזרה עם החלק שהוצאנו.
9 מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג, מעבירים לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב ומזלפים ערימה נאה על כל עוגה.
10 מקשטים בשבבי שוקולד ובדובדבן, ומגישים.