אוכל
צילום׃ עודד קרני

לחם יוגורט בלי שמרים

כמה כיף לגלות שאפילו אביבה מתפתה מדי פעם ללחם ללא התפחה: קצת ערבובים, צורת כיכר ולתנור. שמישהו כבר יביא לנו חמאה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 20/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(כוס מדידה של 200 מ"ל):

300 גרם קמח מלא (2.5 כוסות)

300 גרם קמח לבן (2.5 כוסות)

שקית אבקת אפייה

כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפות סוכר

כפית מלח

2.5 גביעי יוגורט של 200 גרם

1 ביצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר והמלח.

2 בקערה נפרדת מערבבים את היוגורט עם הביצה.

3 מוסיפים את תערובת היוגורט לתערובת היבשה ולשים היטב, עד לקבלת בצק מעט דביק.

4 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

5 מחממים תנור ל-190 מעלות.

6 משמנים ומקמחים תבנית אפייה, יוצרים מהבצק כיכר בגובה כ-5 ס"מ ומכניסים לתבנית.

7 חורצים צורת X על הלחם בעזרת סכין חדה, ואופים 40 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות וופי פאי לימוניות משגעות

>> רוצים לזכות בסדנת בישול אצל ארז קומרובסקי בגליל? היכנסו לכאן