צילום׃ עודד קרני
לחם יוגורט בלי שמרים
כמה כיף לגלות שאפילו אביבה מתפתה מדי פעם ללחם ללא התפחה: קצת ערבובים, צורת כיכר ולתנור. שמישהו כבר יביא לנו חמאה
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 20/02/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(כוס מדידה של 200 מ"ל):
300 גרם קמח מלא (2.5 כוסות)
300 גרם קמח לבן (2.5 כוסות)
שקית אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפות סוכר
כפית מלח
2.5 גביעי יוגורט של 200 גרם
1 ביצה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר והמלח.
2 בקערה נפרדת מערבבים את היוגורט עם הביצה.
3 מוסיפים את תערובת היוגורט לתערובת היבשה ולשים היטב, עד לקבלת בצק מעט דביק.
4 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
5 מחממים תנור ל-190 מעלות.
6 משמנים ומקמחים תבנית אפייה, יוצרים מהבצק כיכר בגובה כ-5 ס"מ ומכניסים לתבנית.
7 חורצים צורת X על הלחם בעזרת סכין חדה, ואופים 40 דקות.
>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות וופי פאי לימוניות משגעות
>> רוצים לזכות בסדנת בישול אצל ארז קומרובסקי בגליל? היכנסו לכאן