צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
לחמניות עם זיתים ועגבניות מיובשות
השבוע אביבה מכניסה ללחמניות את הכי טוב שיש למזרח התיכון להציע - והתוצאה בהתאם. מגישים עם קערת חמאה, וזוכים לתהילת עולם
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 15/05/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
2 בצלי שאלוט או חצי בצל רגיל
4 כפות שמן זית
20 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים דק
6 עגבניות מיובשות, קצוצות דק
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
כפית סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 ביצים
100 מ"ל מים פושרים
כפית מלח
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות בשמן זית.
2 מעבירים למיקסר את כל המרכיבים, כולל הבצל המטוגן ושמן הטיגון. לשים 8 דקות, עד לקבלת בצק מעט דביק אבל אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
3 מחלקים את הבצק ל-15 חלקים, ומגלגלים בידיים מקומחות ללחמניות. מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה או בתבנית שקעים, כמו בתמונה.
4 מתפיחים 20 דקות נוספות.
5 מורחים את הלחמניות במים, מכוונים את התנור ל-180 מעלות ומכניסים את הלחמניות לתנור הקר. אופים 20 דקות.