אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

לחמניות עם זיתים ועגבניות מיובשות

השבוע אביבה מכניסה ללחמניות את הכי טוב שיש למזרח התיכון להציע - והתוצאה בהתאם. מגישים עם קערת חמאה, וזוכים לתהילת עולם

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 15/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

2 בצלי שאלוט או חצי בצל רגיל

4 כפות שמן זית

20 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים דק

6 עגבניות מיובשות, קצוצות דק

300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)

כפית סוכר

2 כפיות שמרים יבשים

2 ביצים

100 מ"ל מים פושרים

כפית מלח

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות בשמן זית.

2 מעבירים למיקסר את כל המרכיבים, כולל הבצל המטוגן ושמן הטיגון. לשים 8 דקות, עד לקבלת בצק מעט דביק אבל אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה.

3 מחלקים את הבצק ל-15 חלקים, ומגלגלים בידיים מקומחות ללחמניות. מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה או בתבנית שקעים, כמו בתמונה.

4 מתפיחים 20 דקות נוספות.

5 מורחים את הלחמניות במים, מכוונים את התנור ל-180 מעלות ומכניסים את הלחמניות לתנור הקר. אופים 20 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו ריבועי עוגת שמנת עם שקדים