אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות מדלן של אביבה

עוגיות מדלן הצרפתיות הן מהמאפים שממש נמסים בפה, ולמרות שהן נראות מאוד מתוחכמות, די פשוט להכין אותן ולא צריך תבנית עם צורה מיוחדת

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 09/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מדלן הוא אחד המאפים הכי עדינים שיש, מאלה שממש נמסים בפה. כדי להכין אותם צריך תבנית לעוגיות מדלן, אבל גם מי שאין לו כזו יכול להסתדר עם תבנית מאפינס-מיני. לי אין תבניות מיוחדות, ואני מכינה את העוגיות האלה בתבנית סיליקון עם שקעים קטנים.

מרכיבים (20 מנות):

(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)

20 עד 24 יחידות

(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)

125 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה)

כפית משחת וניל או גרגרים של מקל ווניל 1

גרדה של לימון 1

100 גרם קמח (כוס פחות כף גדושה)

125 גרם סוכר (חצי כוס)

90 גרם שקדים מולבנים טחונים דק

3 ביצים

חמאה וקמח לתבנית

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים את משחת הווניל או את גרגירי הווניל ואת גרדת הלימון ומצננים כמה דקות.

 

2 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסוכר והשקדים הטחונים.

 

3 טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת הקמח. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

 

4 מוסיפים את החמאה המומסת ושוב מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

 

5 מקררים לשעה במקרר.

 

6 משמנים את התבנית עם חמאה ומקמחים מעט. מצננים לחצי שעה.

 

7 ממלאים את השקעים עם הבלילה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-12 עד 15 דקות.

 

8 מצננים 10 דקות בתוך התבנית, ולאחר מכן מוציאים את המדלן על רשת.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע העבר הכנו עוגת עוגיות לוטוס