אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

פאי תפוחים על מקל

רוצים להמם את האורחים שלכם, ברמה שתפיל להם את הלסת לרצפה? אביבה מגישה לכם את התשובה על מגש של כסף: פאיים אישיים במילוי תפוחים, שנראים כמו סוכרייה על מקל

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 27/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.1 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

המידות לפי כוס של 200 מ"ל:

10 מקלות עץ שטוחים או שיפודי עץ עבים

לבצק:

180 גרם חמאה רכה

50 גרם סוכר (רבע כוס)

קומץ מלח

250 גרם קמח (2 כוסות וכף שטוחה)

4-6 כפות מים קרים

למלית:

1 תפוח עץ מזן חמוץ

20 גרם חמאה

חצי כפית קינמון

2 כפות סוכר

3 כפות רסק תפוחים

להברשה:

ביצה

2 כפות סוכר

חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את החמאה, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח והמים בהדרגה, וממשיכים לערבב עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעתיים במקרר.

2 קולפים את התפוח וחותכים לקוביות קטנות (כחצי ס"מ).

3 ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים את קוביות התפוח 5 דקות. מוסיפים את הקינמון והסוכר ומטגנים עוד דקה. לבסוף מוסיפים את רסק התפוחים ומבשלים עוד דקה-שתיים. מצננים.

4 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט לעובי חצי ס"מ, וקורצים 20 עיגולים בקוטר 7 ס"מ.

5 מניחים על 10 מהעיגולים מקל עץ, ועליו כף מהמלית. משאירים שוליים של סנטימטר.

6 מברישים את השוליים במעט מים וסוגרים בעיגול בצק נוסף. מהדקים בעזרת מזלג.

7 מברישים בביצה טרופה, מערבבים את הסוכר והקינמון, ומפזרים מעל.

8 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 20-25 דקות. מגישים חם (למרות שגם קר טעים).

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות ריבה קלאסיות

>> הנה זה בא: מתכונים לפסח!