פאי תפוחים על מקל
רוצים להמם את האורחים שלכם, ברמה שתפיל להם את הלסת לרצפה? אביבה מגישה לכם את התשובה על מגש של כסף: פאיים אישיים במילוי תפוחים, שנראים כמו סוכרייה על מקל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (10 מנות):
המידות לפי כוס של 200 מ"ל:
10 מקלות עץ שטוחים או שיפודי עץ עבים
לבצק:
180 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר (רבע כוס)
קומץ מלח
250 גרם קמח (2 כוסות וכף שטוחה)
4-6 כפות מים קרים
למלית:
1 תפוח עץ מזן חמוץ
20 גרם חמאה
חצי כפית קינמון
2 כפות סוכר
3 כפות רסק תפוחים
להברשה:
ביצה
2 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את החמאה, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח והמים בהדרגה, וממשיכים לערבב עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעתיים במקרר.
2 קולפים את התפוח וחותכים לקוביות קטנות (כחצי ס"מ).
3 ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים את קוביות התפוח 5 דקות. מוסיפים את הקינמון והסוכר ומטגנים עוד דקה. לבסוף מוסיפים את רסק התפוחים ומבשלים עוד דקה-שתיים. מצננים.
4 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט לעובי חצי ס"מ, וקורצים 20 עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
5 מניחים על 10 מהעיגולים מקל עץ, ועליו כף מהמלית. משאירים שוליים של סנטימטר.
6 מברישים את השוליים במעט מים וסוגרים בעיגול בצק נוסף. מהדקים בעזרת מזלג.
7 מברישים בביצה טרופה, מערבבים את הסוכר והקינמון, ומפזרים מעל.
8 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 20-25 דקות. מגישים חם (למרות שגם קר טעים).