אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פאי פירות עם פודינג וניל

אביבה פיבקו עם מתכון מתוק, חגיגי וסופר-קיצי: בצק פריך קלאסי, מהסוג שמתאים לכל מאפה מתוק, מלית של קצפת עם פודינג וניל והרבה הרבה פירות. פשוט מהמם

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 27/06/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 141 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בפאי הזה אין הרבה חוקים: קחו את הבצק והוסיפו עליו כל מה שבא לכם, רק שיהיה צבעוני. הקרם הוא הפעם פשוט במיוחד - הוא מבוסס על אינסטנט פודינג וניל, כך שממש כל אחד יכול להכין אותו לבד. מהבצק תוכלו להכין אינספור טארטים שונים, אז שווה לגזור ולשמור.

מרכיבים :

לבצק הפריך:

200 גרם חמאה קרה

100 גרם סוכר (חצי כוס)

300 גרם קמח (2 כוסות ועוד שתי כפות)

1ביצה

קמצוץ מלח

לקרם ולמילוי:

70 גרם שוקולד מריר

20 גרם חמאה

2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)

חצי שקית אינסטנט פודינג וניל

2 כפות סוכר

1 מקל וניל

פירות - איזה שרוצים

2 כפות ריבת משמש

אופן ההכנה:

 1 מתחילים עם הבצק: חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים בזריזות לבצק אחיד (אפשר גם להכין את הבצק במעבד מזון). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעתיים במקרר.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעיגול בקוטר 28 ס"מ, ומניחים בתבנית טארט עם תחתית נשלפת. מניחים נייר אפייה על הבצק, ומפזרים עליו שעועית או חומוס יבש, שישמשו כמשקולת כדי שהבצק לא יתפח באפייה (קוראים לזה "אפייה עיוורת"). אופים 20 דקות ומניחים לצינון.

3 ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בבן מארי לקבלת תערובת אחידה, ומברישים את הבצק האפוי בתערובת.

4 מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג, הסוכר ותוכנו של מקל הווניל עד לקבלת קצפת יציבה.

5 מעבירים את הקצפת לתחתית הבצק המרוחה שוקולד, ומשטחים באופן אחיד.

6 שוטפים ופורסים את הפירות, ומסדרים יפה יפה על הקצפת.

7 מחממים את ריבת המשמש יחד וכף מים בסיר קטן, ומסננים בשביל להיפטר מחתיכות פרי. מברישים את הפירות.

* שומרים את הפאי במקרר עד ההגשה.

 

>> בשבוע שעבר הכנו בייגל אמריקאי אמיתי

>> ולפני זה מאפינס שחור-לבן מהממים