אוכל
צילום׃ sanapadh, Istock

מתוק לשבת: עוגת שקדים ובננות

עוד מתכון מנצח של אביבה פיבקו לעוגה בצ'יק צ'ק - עשרים דקות עבודה גג, ויש לכם קינוח מהמם לסופ"ש שיכול לבוא בכיף אחרי ארוחה בשרית

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 06/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)

250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר

שקית סוכר וניל

250 גרם מרגרינה, רכה

4 ביצים

300 גרם (1/2 2 כוסות) קמח

שקית אבקת אפייה

125 גרם (1/2 1 כוסות) שקדים מולבנים, טחונים דק

3 בננות בשלות

לציפוי:

1/3 חבילת מרגרינה

4 כפות קקאו

6 כפות סוכר

ביצה

לעיטור:

1/2 כוס ברס (שקדים או אגוזים מקורמלים), טחונים גס

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר את המרגרינה יחד עם הסוכר וסוכר הווניל. מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף עוד 5 דקות.

2 מועכים בעזרת מזלג את הבננות, ומוסיפים אותן יחד עם השקדים הטחונים לבלילה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, מוסיפים לתערובת ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מרפדים תבנית קפיץ עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים מעט. 

5 מעבירים את התערובת אל התבנית, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות (רצוי טורבו) ל-50 עד 60 דקות. (מי שאין לו טורבו יכול לאפות בחום של 180 מעלות, ולכסות את העוגה לאחר חצי מזמן האפייה).

6 הכנת הציפוי: בסיר קטן ממיסים את המרגרינה יחד עם הסוכר והקקאו, מערבבים בעזרת מטרפה, עד שכל הסוכר נמס.

7 מורידים את הסיר מהגז, ומוסיפים ביצה ומיד טורפים, עד שמתקבל קרם נעים. חשוב לעבוד מהר, אחרת יהיה לכם חביתה בשוקולד.

8 לאחר שהעוגה התקררה, שופכים את הקרם מעל העוגה, ומפזרים מעל את הברס.

* בתמונה - עוגה ללא ציפוי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות חצי מלאות