אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

פיתות ביתיות

תעקבו אחרי ההוראות, ואני מבטיחה לכם את הפיתה הכי טעימה שאכלתם. רק שימו לב - ממש כמו פיתות קנויות, למחרת הן כבר ממש לא יהיו אותו הדבר

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 24/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 202 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

500 גרם קמח

300 מ"ל מים

1 כף חמאה או מרגרינה

1 כפית סוכר

1 קוביית שמרים טריים (או שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים. אני במקרה זה מעדיפה טריים)

1 כפית מלח

שמן זית, לשימון

קמח לקימוח

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר קטן את המים עם החמאה והסוכר, עד שהחמאה נמסה לגמרי. מצננים מעט (15-20 דקות), ומפוררים את השמרים לתוך המים החמימים. מערבבים ומניחים בצד.

2 שופכים את הקמח לקערה גדולה ומערבבים עם המלח.

3 יוצרים גומה בקמח ושופכים פנימה את תערובת המים והשמרים.

4 מערבבים לאט לאט, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים למיקסר ולשים 10 דקות (אפשר גם ללוש ידנית).

5 מוציאים את הבצק מהקערה, מנקים ומנגבים אותה ומשמנים במעט שמן זית. מגלגלים את הבצק בקערה כך שכולו יהיה עטוף בשמן. מכסים את הקערה במגבת מעט רטובה, ומניחים לתפיחה של 45 דקות.

6 מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים, מקמחים את הידיים ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים על משטח מקומח מעט, ומתפיחים 20 עד 30 דקות נוספות.

7 מחממים תנור ל-250 מעלות (או 230 מעלות בטורבו).

8 מקמחים את משטח העבודה ומשטיחים בעזרת מערוך כל כדור לפיתה. לא מותחים את הבצק ידנית ולא מרדדים אותו דק מדי: מעבירים מערוך, מסובבים את הפיתה ב-90 מעלות, מעבירים שוב מערוך וכך 7-8 פעמים. העובי הסופי צריך להיות 5-7 מ"מ, לא יותר, והקוטר כמו פיתה שקונים בסופר.

9 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה 4 פיתות בכל פעם (לא להתפתות לאפות את כולן בסיבוב אחד). אופים 4-5 דקות, הופכים את הפיתות ואופים 4-5 דקות נוספות. מגישים מיד.