אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מאפינס תירס גבינתיים

מארחים בחג? אתם לא באמת חייבים לעבוד קשה. בואו נתחיל עם המתכון הזה, למאפינס שאין אחד שלא יאהב, שיגזלו מכם מינימום זמן ומשאבים

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 28/05/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

300 גרם גרגירי תירס (משימורים), אחרי סינון

100 גרם קמח (כוס פחות 2 כפות גדושות)

2 כפיות אבקת אפייה

100 גרם פולנטה (שלושת רבעי כוס)

60 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

כפית מלח

פלפל שחור

1 פלפל צ'ילי אדום (לא חובה)

20 גרם חמאה

3 כפות שמן זית

200 מ"ל שמנת חמוצה

3 ביצים

כפית וחצי עלי תימין

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הפולנטה, הפרמזן, מלח ופלפל שחור.

3 מוציאים את הגרעינים מהצ'ילי, וקוצצים דק.

4 ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית.

5 מערבבים את השמנת החמוצה עם התירס, הביצים, הצ'ילי והתימין, ומוסיפים לתערובת היבשה.

6 מוסיפים את החמאה המומסת עם שמן הזית ומערבבים היטב.

7 מסדרים מנז'טים בתבנית של 12 שקעים וממלאים כף גדושה בכל מנז'ט.

8 אופים 20 דקות ומצננים 5 דקות. מוציאים את המאפים מהתבנית וממשיכים לצנן על רשת.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגות שוקולד לבן אישיות

>> עוד מתכונים לשבועות