אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות סנדוויץ' עם ריבה

במהלך החיים יצא לנו לטעום הרבה סוגים של עוגיות, אפילו המון, ועדיין - אף אחד לא מצליח לרגש אותנו כמו העוגיות האלה, הישנות והטובות, עם הבצק הפריך והריבה האדומה. קלאסיקה במיטבה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 20/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 442 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הנה לכם עוגיות קלאסיות שעדיין לא נמצא להן יורש: שתי שכבות של בצק פריך נימוח, ביניהן ריבה ומלמעלה אבקת סוכר. אני מתה על העוגיות האלה, וגם אייל שני. מי צריך יותר?

מרכיבים :

לבצק (לפי כוס של 200 מ"ל):

450 גרם קמח (4 כוסות פחות 2 כפות)

160 גרם אבקת סוכר (כוס ורבע)

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 חלמון

קורט מלח

קליפה מגוררת מלימון אחד

2 שקיות סוכר וניל

למילוי ולקישוט:

כוס ריבת תות

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 לשים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק (או מעבדים במעבד מזון), עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים בעדינות, עד לעובי של 4 מ"מ.

3 קורצים מהבצק המרודד עוגיות באיזו צורה שרוצים: עיגולים, פרחים, כוכבים או כל צורה אחרת. במחצית מהעוגיות חורצים עיגול קטן במרכז (אלה יהיו העוגיות העליונות).

4 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את כל העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 11 דקות. מצננים.

5 מורחים את כל העוגיות ללא החור בריבה. את העוגיות עם החור מפדרים באבקת סוכר.

6 מכסים את העוגיות עם הריבה בעוגיות עם אבקת סוכר, ושומרים בקופסה אטומה.

>> והנה מתכון לקרונאטס לעצלנים