אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה פירורים ללא אפייה

חם לכם מדי בשביל לאפות בתנור? קבלו עוגת גבינה-פירורים מתוקה וקלילה שלא צריך לאפות, רק לשמור יממה במקרר

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 04/09/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 413 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני יודעת שיש המון אנשים שפחות אוהבים לאפות בקיץ, ובמיוחד בשבילם אני מגישה את המתכון הזה, לעוגת גבינה פירורים ללא אפייה. כמה דקות עבודה - ויש עוגה נהדרת וקרירה; רק חשוב להכין אותה יום מראש, כי היא דורשת התייצבות של 24 שעות במקרר.

מרכיבים :

500 גרם עוגיות פריכות בטעם ווניל

100 גרם חמאה

2 מיכלי שמנת מתוקה

100 גרם סוכר (2/1 כוס)

2 אינסטנט פודינג וניל

כפית תמצית וניל

2 גבינה לבנה 5%

2 מיכלי שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 מרסקים את העוגיות במעבד מזון.

 

2 ממיסים את החמאה ומערבבים עם 300 גרם מהעוגיות המרוסקות.

 

3 מרפדים תבנית קפיץ 24 ס"מ קוטר בנייר אפייה, מעבירים את תערובת הפירורים והחמאה לתבנית ובעזרת כף משטיחים באופן שווה על כל תחתית התבנית. מכניסים למקרר עד לסיום הכנת תערובת הגבינה.

 

5 בעזרת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר, האינסטנט-פודינג ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה.

 

6 מערבבים את הגבינה הלבנה יחד עם השמנת החמוצה, ומערבבים עם הקצפת ווניל.

 

7 מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית מעל בסיס העוגיות, ומחליקים בעזרת מרית.

 

8 מפזרים 200 גרם עוגיות וניל מרוסקות מעל, ומכניסים למקרר לפחות ל-24 שעות לפני ההגשה.

 

9 שומרים במקרר.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוחים שקועים מרהיבה וקלה להכנה

>> מתכונים לראש השנה