בראוניז שוקולד-גבינה עם קרם תות שדה
אז מה יש לנו כאן: שוקולד מריר, גבינת שמנת וקרם תותים ורדרד ומתוק שביחד נותנים בראוניז בשלושה צבעים שעושים לנו חשק לעוד. אביבה פיבקו מצליחה לעשות את זה שוב
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבראוניז (המידות לפי כוס של 200 מ"ל):
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה רכה
250 גרם אבקת סוכר (2.5 כוסות לא דחוסות)
3 ביצים
120 גרם קמח (1 כוס)
לשכבת הגבינה:
400 גרם גבינת שמנת
כפית תמצית וניל איכותית
150 גרם אבקת סוכר (כוס וחצי)
2 ביצים
לקרם התות:
סלסלת תותים
300 מ"ל שמנת מתוקה
חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מתחילים עם הבראוניז: ממיסים את השוקולד בסיר בן מארי.
3 מקציפים במיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף.
4 מוסיפים את הקמח ומערבבים. לבסוף מוסיפים את השוקולד המומס, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
5 מעבירים לתבנית מלבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ משומנת, ומשטחים בעזרת מרית.
6 שכבת הגבינה: מערבבים במיקסר את גבינת השמנת עם תמצית הווניל, אבקת הסוכר והביצים, עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בעדינות על התערובת הבראוניז, ומשטיחים בעזרת מרית.
7 אופים 35 דקות, מצננים ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם.
8 קרם התות: מרסקים 15 תותים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון (את היתר שומרים לקישוט).
9 מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט הפודינג עד לקבלת קציפה יציבה. מוסיפים את התותים המרוסקים ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
10 מורחים את הקרם על העוגה, מקשטים בתותים ומגישים.
>> בשבוע שעבר הכנו לחם יוגורט בלי שמרים
>> רוצים לזכות בסדנת בישול אצל ארז קומרובסקי בגליל? היכנסו לכאן