אוכל
צילום׃ עודד קרני, mako אוכל

בראוניז שוקולד-גבינה עם קרם תות שדה

אז מה יש לנו כאן: שוקולד מריר, גבינת שמנת וקרם תותים ורדרד ומתוק שביחד נותנים בראוניז בשלושה צבעים שעושים לנו חשק לעוד. אביבה פיבקו מצליחה לעשות את זה שוב

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 26/02/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבראוניז (המידות לפי כוס של 200 מ"ל):

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה רכה

250 גרם אבקת סוכר (2.5 כוסות לא דחוסות)

3 ביצים

120 גרם קמח (1 כוס)

לשכבת הגבינה:

400 גרם גבינת שמנת

כפית תמצית וניל איכותית

150 גרם אבקת סוכר (כוס וחצי)

2 ביצים

לקרם התות:

סלסלת תותים

300 מ"ל שמנת מתוקה

חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מתחילים עם הבראוניז: ממיסים את השוקולד בסיר בן מארי.

3 מקציפים במיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף.

4 מוסיפים את הקמח ומערבבים. לבסוף מוסיפים את השוקולד המומס, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

5 מעבירים לתבנית מלבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ משומנת, ומשטחים בעזרת מרית.

6 שכבת הגבינה: מערבבים במיקסר את גבינת השמנת עם תמצית הווניל, אבקת הסוכר והביצים, עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בעדינות על התערובת הבראוניז, ומשטיחים בעזרת מרית.

7 אופים 35 דקות, מצננים ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם.

8 קרם התות: מרסקים 15 תותים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון (את היתר שומרים לקישוט).

9 מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט הפודינג עד לקבלת קציפה יציבה. מוסיפים את התותים המרוסקים ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.

10 מורחים את הקרם על העוגה, מקשטים בתותים ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו לחם יוגורט בלי שמרים

>> רוצים לזכות בסדנת בישול אצל ארז קומרובסקי בגליל? היכנסו לכאן