אוכל
צילום׃ אסף אמברם

לביבות גבינה קלילות עם ריבת משמש

נשארתם עם סטוק של גבינה לבנה? ארגנו לכם יופי של מתכון ללביבות גבינה אווריריות, שמגישים עם קצת ריבה ורווים המון נחת

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 05/06/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללביבות:

200 גרם קמח (כוס וחצי)

כפית וחצי אבקת אפייה

50 גרם קורנפלור (5 כפות)

3 ביצים

50 גרם סוכר (רבע כוס)

250 גרם גבינה כחושה או גבינה לבנה 5% מסוננת היטב

250 מ"ל רוויון

כפית סוכר וניל

חמאה או שמן לטיגון

לריבת משמש:

25 משמשים

350 מ"ל מיץ תפוזים (רצוי טבעי)

200 גרם סוכר (1 כוס)

אופן ההכנה:

1 הריבה: שוטפים את המשמשים ומוציאים את הגרעין. מעבירים לסיר יחד עם מיץ התפוזים והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 3 שעות. מצננים היטב.

2 הלביבות: מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והקורנפלור. מקציפים את הביצים עם הסוכר במיקסר, עד לקבלת תפיחה בהירה.

3 מערבבים את הגבינה הלבנה עם הרוויון, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים. מוסיפים את הביצים המוקצפות וסוכר הווניל ומערבבים הכל לתערובת אחידה. מכסים במגבת ונותנים לתערובת לנוח 30 דקות.

4 ממיסים חמאה במחבת או מחממים מעט שמן. לוקחים כף מהתערובת ומטגנים עד שבחלק העליון נוצרות בועות קטנות. הופכים ומטגנים עוד קצת ומוציאים לנייר סופג. מומלץ לטגן את הלביבות במחבת פנקייקס, כך הן יוצאות באותו הגודל.

5 מגישים את הלביבות חמות, לצד שמנת חמוצה וריבת משמש.

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס תירס בקלי קלות