אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

ריבועי עוגת שמנת עם שקדים

עם שמנת מתוקה בבצק וציפוי של חמאה ושקדים - מובטחת לכם חוויה עשירה וכיפית, שלא תוכלו להפסיק אחרי הריבוע הראשון. קראו להם עוגה, קראו להם בלונדיז - מה שבטוח זה שתקראו להם עוד הרבה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 08/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

קומץ מלח

לציפוי:

125 גרם חמאה

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

4 כפות חלב

200 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מערבבים את השמנת המתוקה עם הביצים, הסוכר וסוכר הווניל.

3 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים במטרפה או במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה, ומשטחים בעזרת מרית בצורה אחידה.

5 אופים 10 דקות בחלק האמצעי של התנור.

6 בינתיים ממיסים בסיר קטן את החמאה עם הסוכר, סוכר הווניל, החלב והשקדים הפרוסים. מערבבים כל הזמן, שלא יישרף.

7 אחרי 10 דקות מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים את תערובת החמאה והשקדים בצורה אחידה.

8 אופים 20 דקות נוספות, הפעם בחלק העליון של התנור. מצננים, חותכים לריבועים ומגישים (רצוי עם קצפת).

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות פיקניק עם בשר ופטריות