צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
ריבועי עוגת שמנת עם שקדים
עם שמנת מתוקה בבצק וציפוי של חמאה ושקדים - מובטחת לכם חוויה עשירה וכיפית, שלא תוכלו להפסיק אחרי הריבוע הראשון. קראו להם עוגה, קראו להם בלונדיז - מה שבטוח זה שתקראו להם עוד הרבה
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 08/05/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
קומץ מלח
לציפוי:
125 גרם חמאה
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
4 כפות חלב
200 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מערבבים את השמנת המתוקה עם הביצים, הסוכר וסוכר הווניל.
3 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים במטרפה או במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה, ומשטחים בעזרת מרית בצורה אחידה.
5 אופים 10 דקות בחלק האמצעי של התנור.
6 בינתיים ממיסים בסיר קטן את החמאה עם הסוכר, סוכר הווניל, החלב והשקדים הפרוסים. מערבבים כל הזמן, שלא יישרף.
7 אחרי 10 דקות מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים את תערובת החמאה והשקדים בצורה אחידה.
8 אופים 20 דקות נוספות, הפעם בחלק העליון של התנור. מצננים, חותכים לריבועים ומגישים (רצוי עם קצפת).