עוגה קיצית, צבעונית ולא קשה להכנה כלל וכלל - מתאימה פיקס לספר המתכונים לראש השנה. הרי מה צריך יותר מזה? מה שכיף בעוגת השרלוט, שהיא תמיד יוצאת שונה בגלל שמשתמשים בה בפירות העונה. רוצים להפוך את העוגה למקושטת עוד יותר? בחרו סרט יפה שתואם את צבע הפירות, וכרכו אותו מסביב.
המרכיבים:
2 חבילות עוגיות בישקוטי (Ladyfingers)
פירות עונה עסיסיים וצבעוניים (אני השתמשתי במנגו, אפרסק ודובדבנים)
מקל וניל
4 חלמונים
4 כפות קורנפלור
500 מ"ל חלב
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
8 כפות ריבת פטל או תות
אופן ההכנה:
1. חוצים את מקל הווניל לאורכו ובעזרת סכין מגרדים את כל הגרגירים השחורים שבתוכו.
2. מערבבים בקערית את החלמונים עם הקורנפלור ו-5 כפות מהחלב.
3. מרתיחים את יתרת החלב יחד עם גרגירי ומקל הווניל, והסוכר. כשהחלב רותח מנמיכים את האש ומוסיפים לאט ותוך כדי ערבוב את תערובת החלמונים והקורנפלור, ומבשלים עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר לגמרי.
4. מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם קרם הווניל הקר עד לקבלת קרם אחיד.
5. חותכים לעוגיות הבישקוטי כ-1 ס"מ מאחד הקצוות, כדי שהיה להן בסיס ישר. מסדרים את העוגיות ברינג קוטר 22 ס"מ (אפשר גם בחישוק של תבנית קפיץ למי שאין רינג) ובעדינות ממלאים את החלל שנוצר עם קרם הווניל.
6. מסננים במסננת צפווה את הריבה, כך שלא תכיל גרגירים או גושי פירות ותהיה חלקה, ומורחים מעל קרם הווניל. מקשטים עם הרבה פירות חתוכים. מוציאים את הרינג וקושרים עם סרט יפה, ששומר שהעוגה לא תתפרק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא, או העלו תמונה של עוגת השרלוט שלכם לעמוד של אוכל טוב בפייסבוק