יש לי חולשה לכל עוגת גבינה מגבינת שמנת. זה ממש לא למי שבדיאטה, אבל בכל זאת, תמיד אפשר לאכול רק חתיכה קטנה, לא? אם אתם לא אוהבים סניקרס אפשר להחליף את החטיף בפירות, או אפילו סוכריות טופי. זה לא פחות טעים.
המרכיבים:
לבסיס העוגה:
150 גרם עוגיות מקמח מלא
60 גרם חמאה
קורט מלח
לעוגה:
500 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
500 גרם גבינת שמנת
200 גרם (כוס) סוכר
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים
2 כפות קורנפלור
50 מ"ל חלב
לציפוי:
כוס ריבת חלב
כוס שמנת מתוקה
4 חטיפי סניקרס
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מפוררים את העוגיות. ממיסים את החמאה, ומוסיפים יחד עם המלח לעוגיות המפוררות.
2. מרפדים תבנית מתפרקת (קוטר 24 ס"מ) בנייר אפייה, ועוטפים אותה מבחוץ עם נייר כסף.
3. משטחים בעזרת כוס את תערובת העוגיות אל בסיס התבנית. מצננים חצי שעה במקרר.
4. מקציפים את הגבינות יחד עם יחד עם הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
5. מערבבים היטב את הקורנפלור עם החלב (שימו לב שאין גושים בבלילה), ומוסיפים לתערובת הגבינות. מערבבים ויוצקים מעל תחתית העוגיות.
6. ממלאים תבנית גדולה עם שוליים גבוהים ב-2.5 ס"מ מים חמים, מניחים את העוגה במרכז התבנית עם המים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך שעה. בסיום האפייה פותחים את דלת התנור, ומצננים את העוגה בתוך התנור. מעבירם למקרר ללפחות 3 שעות.
7. מערבבים את ריבת החלב עם השמנת המתוקה. חותכים את הסניקרס לפרוסות, ומפזרים מעל
העוגה. לבסוף שופכים את תערובת ריבת החלב מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!