כשאני קונה בננות אני תמיד בוחרת אותן לא בשלות, כדי שלא יתקלקלו מהר. בסוף מה שקורה זה שאני  שוכחת מהן, ולפני שאני מספיקה לאכול אפילו אחת הן כבר במצב לא מי יודע מה מגרה. הפתרון כידוע הוא להכין מהן עוגה, והמתכון הזה הוא מושלם למשימה. אפשר להוסיף קינמון, ציפורן או אגוז מוסקט, אבל הכי כיף להשאיר את העוגה ככה, כמו שהיא.

עוגת בננות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת הבננות של אביבה. הכי טעים עם כוס חלב|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המצרכים:
250 גרם חמאה רכה (לעוגה פרווה: מרגרינה)
200 גרם סוכר (1 כוס)
3 ביצים
3 בננות בשלות
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
שקית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה.

2. מועכים את הבננות בעזרת מזלג, ומוסיפים לתערובת המוקצפת.

3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והשוקולד צ'יפס ומערבבים לתערובת אחידה.

4. מעבירים לתבנית מלבנית 10X30 ס"מ משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות 45-55 דקות. רצוי לבדוק את העוגה עם קיסם כבר לאחר 40 דקות.

5. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

שתפו את עוגת הבננות עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת ביסקוויטים