למרות החזות המסובכת של העוגיות האלו, הן ממש לא. אמנם יש להכין 2 תערובות נפרדות, אבל כל אחת מהן לא קשה להכנה והתוצאה הסופית ממש שווה את ההכנה. 

הקינוח הזה מתאים בול לערבים הקרים שהתחילו בימים האחרונים. אין מה לעשות, קינמון זה בהחלט ריח של חורף. 

משולשי קינמון ומרנג (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
משולשי קינמון ומרנג. מקבלים בברכה את החורף המתקרב|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
לחלק התחתון (במדידה של כוס=200 גרם):
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
170 גרם סוכר (כוס פחות 3 כפות)
קורט מלח
2 ביצים
200 מ"ל חלב
200 גרם שקדים טחונים דק (1/2 2 כוסות)
150 גרם קמח (כוס ועוד 3 כפות)
1 כף אבקת קקאו
1/2 כף קינמון
1 כפית אבקת אפייה

למרנג:
3 חלבונים
קורט מלח
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
170 גרם שקדים טחונים דק (2 כוסות)
1/2 כף קינמון

אופן ההכנה:

1. מכינים את החלק התחתון: מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר והמלח.

2. מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף. מוסיפים את החלב, ומערבבים.

3. מערבבים בקערה נפרדת את השקדים הטחונים עם הקמח, הקקאו, הקינמון ואבקת האפייה, ומוסיפים
לתערובת שבמיקסר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מרפדים תבנית אפייה בגודל 40 ס"מ על 50 ס"מ בנייר אפייה. משמנים מעט ומפזרים מעליה את התערובת בצורה אחידה. 

5. מכינים את המרנג: מקציפים בקערת מיקסר נקייה את החלבונים והמלח. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה מתמדת. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.

6. מקפלים בעדינות בעזרת מרית את השקדים הטחונים והקינמון אל תוך הקצף. מפזרים מעל התערובת שתבנית בצורה אחידה.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. מצננים, וחותכים לריבועים של 6 ס"מ כל אחד ולאחר מכן חותכים כל ריבוע ל-2 משולשים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת בננה וניל בחושה
>> עוגיות פרחים מחמאה עם פקאן ומעדן פרי