שבועות הוא החג האהוב ביותר אצלי בבית. הוא החג שעושה לי הכי שמח ומעורר בי הכי הרבה יצירתיות במטבח. אז הפעם אני רוצה להכיר לכם עוגת גבינה קצת אחרת, שסביר להניח שעוד לא טעמתם כמוה. היא קלה להכנה, יפה ומרשימה, והיא אפילו לא מצריכה אפייה. הסוד של העוגה הזו הוא המרשמלו, שעושה בה קסמים. אני ממליצה להשתמש במרשמלו לבן בלבד, כדי שלא תצא לכם עוגה ורודה, ועדיף במיני מרשמלו, כי הם נמסים מהר יותר. דבר אחרון: זאת ההזדמנות שלכם להשתולל עם הקישוטים. אני קישטתי במרשמלו, אבל אפשר גם בשוקולד, ואפילו בפירות.
עוגת גבינה ומרשמלו
המצרכים:
לבסיס:
300 גרם עוגיות בטעם וניל (לא פתי בר, הן פריכות מדי)
120 גרם חמאה
לתערובת הגבינה:
1 מקל וניל (אפשר גם 2 כפיות תמצית וניל מאיכות טובה)
340 גרם מרשמלו, רצוי לבן
1/3 כוס שמנת מתוקה או חלב (אפשר גם שמנת לבישול עם פחות אחוזי שומן)
450 גרם גבינת שמנת
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון. ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי העוגיות. מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ומשטחים את תערובת העוגיות בצורה אחידה.
2. חוצים את מקל הווניל לאורכו, ובעזרת סכין מוציאים את כל הגרגרים.
3. ממיסים את המרשמלו בבן מארי (סיר על סיר עם מים רותחים) יחד עם החלב או השמנת לבישול וגרגרי הווניל.מערבבים כל הזמן. מצננים מעט.
4. מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר לקבלת קצפת יציבה.
5. מערבבים את גבינת השמנת עם המרשמלו המומס, ומקפלים פנימה בעדינות את השמנת המוקצפת.
6. יוצקים את התערובת על בסיס העוגיות. משטחים יפה ומצננים ל-6 שעות לפחות, ורצוי לילה שלם.
7. מקשטים בהמון מרשמלו, שוקולד או גם וגם, ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!