פחזניות הן לא כזה עניין גדול כפי שעושים מהן - הן עשויות מבצק רבוך פשוט שמכינים בסיר על האש ואז עובר למיקסר (ולמי שאין - אפשר לעשות אותן גם במקצף יד או אפילו ביד למי שמתעקש ממש). הפעם נכין פחזניות גדולות, ממולאות בקצפת וניל ותותים. המלצה שלי: תקפידו לקנות תותים לא מרוססים.
המרכיבים (ל-10 עד 12 יחידות):
לבצק:
250 מ"ל מים
60 גרם חמאה
קורט מלח
כף סוכר
150 גרם קמח (כוס 1 ועוד 2 כפות)
3 ביצים גדולות או 4 בינוניות
מצרכים למילוי:
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל טובה (רצוי אפילו מחית וניל עם גרגירים)
כף סוכר
500 גרם תותים
לקישוט:
אבקת סוכר
1. הפחזניות: ממיסים בסיר את החמאה עם המים, המלח והסוכר. מחממים עד שהתערובת רותחת. מורידים את הסיר מהאש, ומוסיפים את הקמח במכה אחת. מחזירים את הסיר לאש, ומערבבים בעזרת כף עץ, עד שהתערובת מתאחדת לגוש אחד. ממשיכים לערב עוד דקה, ומורידים מהאש.
2. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר, ומצננים מעט. מפעילים את המיקסר (עם וו גיטרה) ומוסיפים בכל פעם ביצה אחד, ומערבבים עד שהביצה נטמעת בתוך הבצק לגמרי. רק אחרי שהביצה נטמעה מוסיפים את הביצה הבאה.
3. מרפדים תבנית עם נייר אפייה, מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר כוכב בקוטר 1 ס"מ, ומזליפים 12 פחזניות בגודל 6 עד 7 ס"מ כל אחת. חשוב לשמור על מרוחים בין פחזנית לפחזנית.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות. לא פותחים את דלת התנור בזמן האפייה. לאחר סיום האפייה פותחים מעט את דלת התנור, ומצננים את הפחזניות בתוך התנור.
5. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם האינסטנט פודינג, תמצית הווניל והסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.
6. שוטפים את התותים, ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
7. חותכים כל פחזנייה לרוחבה, מניחים תותים, ומעל מנה יפה של קצפת. סוגרים עם החלק העליון, ולפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!