כשזה מגיע למאפי גבינות, המבחר בארץ מגוון בערך כמו האנשים שחיים פה. יש לנו בורקס בצק עלים, בורקס פילו, מאפים מבצקי שמרים, עלי סיגר ממולאים, ועוד הרבה דברים טובים. אז למה להוסיף עוד מתכון לאוסף העצום שבטח כבר יש לכם? כי אי אפשר לא, זה פשוט מתכון כל כך פשוט וטוב.

כיסונים עם גבינה וזיתים, אביבה פיבקו (צילום: עודד קרני)
הכיסונים של אביבה. מדובר במעדן, אנחנו מאשרים|צילום: עודד קרני

לא מזמן הלכתי לבקר את החברים שלי ב-mako, והבאתי להם קצת עוגות ומאפים - בין השאר את המאפה הזה, של בצק פריך ממולא גבינת עזים (פרומעז) וטפנד זיתים. כל מי שטעם מאוד התלהב, ואז השתכנעתי סופית לתת אותו גם לכם.

כמו בהרבה מאפים ממולאים אחרים, גם כאן אין הרבה חוקים נחרצים: אפשר להשתמש באיזו גבינה שרוצים, לעשות אותם גדולים או קטנים, להוסיף פרוסות של ביצה קשה, עגבניות מיובשות או כל דבר שאתם מוצאים במקרר ובא לכם עליו באותו הרגע. כמו תמיד, אל תפחדו להשתולל ולנסות דברים חדשים. בדרך כלל האינסטינקט עובד נכון.

כיסוני גבינה וזיתים

_OBJ

המצרכים:
לבצק:
250 גרם חמאה קרה
500 גרם קמח (4 כוסות)
2 ביצים
3 עד 4 כפות מים קרים
כפית מלח
ביצה להברשה
שומשום שחור או רגיל

_OBJ

למילוי:
גבינת פרומעז
טפנד זיתים (ביתי או קנוי)

לטפנד:
כוס זיתי קלמטה (ללא חרצנים)
כוס זיתים שחורים (ללא חרצנים)
4 כפות שמן זית
2-3 יחידות פילה אנשובי
כף צלפים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. הבצק: מפזרים את הקמח עם המלח על משטח עבודה. חותכים את החמאה לקוביות, ובעזרת קצות האצבעות מפוררים עם הקמח.

2. מוסיפים את הביצים ולשים לבצק אחיד. אם הבצק יבש מדי מוסיפים 3-4 כפות מים קרים. מעבדים את המינימום ההכרחי. עוטפים בניילון נצמד, ומקררים לשעה.

3. הטפנד: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת עיסה אחידה (הטפנד נשמר עד חודש במקרר, בצנצנת סגורה).

4. ההרכבה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעובי 3 מ"מ. חורצים עיגולים באיזה גודל שרוצים.

5. מורחים על חצי מכל עיגול חצי כפית טפנד זיתים (או יותר, אם הכנתם עיגולים גדולים).

6. חותכים את הפרומעז לאורכה ואז לפרוסות של 6 מ"מ, כך שמתקבלים חצאי עיגולים. מניחים על הטפנד, ומקפלים את הבצק לשניים. מהדקים היטב את הקצוות, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7. מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 15-20 דקות. מגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו גלידות. בלי מכונה!
>> והנה התשובות של אביבה לשאלות האפייה שלכם