למרות שקוראים למדור "בתנור של אביבה" - אני מרשה לעצמי, לכבוד החג המתקרב, לתת לכם מתכון אחד שאינו מצריך אפייה. מדובר במנה אחרונה טעימה ומאוד מאוד מרשימה, במיוחד אם מגישים אותה בכוסות יפות. גם במנה הזאת אני מזמינה אתכם להוסיף מרכיבים ולשדרג כרצונכם. חוץ מהאופציות שאני מציעה בהמשך, אפשר גם להוסיף תותים או אפרסק, שייתנו טוויסט גם בטעם, גם בצבע וגם במרקם.
קינוח שוקולד וגבינה ללא אפייה
המצרכים (12 מנות):
לקרם השוקולד:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
לתערובת הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת (30%)
500 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
1 מיכל שמנת מתוקה
גרגירים ממקל וניל אחד (או כפית תמצית וניל)
חבילה אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
100 גרם ברס אגוזי לוז (אפשר להסיג בסופרים הטובים או בחנויות למוצרי אפייה. מי שלא מוצא, אפשר להחליף ב-100 גרם פקאן מסוכר מרוסקים)
100 מ"ל שמנת מתוקה
לעלי שוקולד (לא חובה):
12 עלים קטנים
50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה בסיר קטן. שופכים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס במלואו.
2. מוזגים את קרם השוקולד לכוסות בזהירות רבה, שהדפנות לא יתלכלכו.
3. מקציפים את כל החומרים של תערובת הגבינה, וממלאים בכוסות בעזרת שק זילוף. מפזרים מלמעלה את האגוזים המסוכרים.
4. מקציפים את יתרת השמנת המתוקה, ומזלפים בעזרת שקית זילוף עם צנתר כוכב על האגוזים המסוכרים.
טיפ: רוצים לקשט את המנה בעלי שוקולד? ככה מכינים אותם בבית
קוטפים 12 עלים (אפשר מכל עץ, רק שלא יהיה רעיל), שוטפים היטב ומיבשים בעזרת נייר מגבת. ממיסים בבן מארי (סיר מעל סיר עם מים רותחים) 50 גרם שוקולד מריר. משמנים מעט את החלק האחורי של כל עלה וטובלים בעדינות בשוקולד. חשוב לטבול אך ורק את החלק האחורי של העלה, אחרת לא תצליחו לקלף אותו. מניחים על נייר אפייה ומצננים במקפיא 30 דקות. מקלפים בעדינות את העלה, ונשארים עם עלה משוקולד. אני מכינה הרבה עלים פעם בהרבה זמן, ושומרת במקפיא.