השבוע, כשהלכתי לירקן וראיתי שיש פסיפלורה, מיד נזכרתי בעוגיות האלה. עוגיות שנמסות בפה, מאלה שגורמות לך לקחת אחת, ואז רק עוד אחת, ואז עוד אחת אחרונה וחוזר חלילה.

עוגיות פסיפלורה מוכנות (צילום: אביבה פיבקו)
עוגיות ממולאות. איזה כיף שחזרה הפסיפלורה|צילום: אביבה פיבקו

ההכנה של העוגיות האלה מאוד פשוטה, ולמרות זאת, אני מבטיחה לכם שתקבלו עליהן המון מחמאות. לא מתחברים לפסיפלורה? אין בעיה, אני מכינה אותן גם עם קרם קפה. כל מה שצריך זה להחליף את הפרי ב-2 כפיות קפה נמס, מומס בכפית אחת של מים רותחים. אחרי הכל, לא תמיד יש חשק לפסיפלורה, אבל תמיד יש חשק לעוגיות טעימות.

עוגיות ממולאות קרם פסיפלורה

המצרכים:
לעוגיות:
250 גרם חמאה רכה
40 גרם אבקת סוכר (4 כפות שטוחות)
1 שקית סוכר ווניל
180 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
60 גרם אבקת אינסטנט פודינג ווניל (1/2 כוס)
1 כפית אבקת אפייה

לקרם הפסיפלורה:
60 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
1 פרי פסיפלורה

אופן ההכנה:

1.מקציפים בעזרת מיקסר (רצוי ידני) את החמאה, סוכר הווניל ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם.

2.מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והאינסטנט פודינג ולשים בידיים, עד שכל החומרים מתערבבים לעיסה אחידה.

3.מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה, ויוצרים 40 כדורים בגודל של עגבניות שרי.

עוגיות פסיפלורה - על התבנית (צילום: אביבה פיבקו)
לפני האפייה. שורות שורות של עוגיות|צילום: אביבה פיבקו

4.מסדרים 20 כדורים בכל תבנית. חשוב להשאיר מרווחים גדולים, כי העוגיות מתפשטות באפייה.

5.טובלים מזלג בקמח, ולוחצים על העוגיות ליצירת דוגמה. חוזרים וטובלים את המזלג בקמח לפי הצורך.

עוגיות פסיפלורה - מעוכות (צילום: אביבה פיבקו)
אחרי לחיצת המזלג|צילום: אביבה פיבקו

6.אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 15 דקות, עד להזהבה יפה, ומקררים על רשת.

7.מכינים את הקרם: מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי. בעזרת לחיצת כף, מעבירים את תוכן הפסיפלורה דרך מסננת (כדי להיפטר מהגרעינים השחורים), ומערבבים עם קרם החמאה.

8.לאחר שהעוגיות התקררו מורחים על מחציתן קרם, ומכסים בעוגייה נוספת לקבלת סנדוויץ'.

9.מעבירים למקרר לחצי שעה, מפזרים אבקת סוכר אם רוצים, ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס וניל מקושטים
>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק