את העוגיות האלה אבא שלי אוהב במיוחד. השבוע החלטתי לשמח אותו, והכנתי לו גרסה עשירה במיוחד שלהן, עם המון אגוזים ושוקולד. עבור כל מי שלא אוהב בצקים שמנים – זאת העוגייה המושלמת. אין בה לא שמן ולא חמאה, והשומן היחיד בה מגיע מהאגוזים – שהם כידוע מאכל בריא ביותר. חוץ מזה, הבישקוטי נשמרות בכלי אטום הרבה הרבה זמן, ופשוט מושלמות לטבילה בקפה.

בישקוטי של אביבה, לפני הפריסה (צילום: אביבה פיבקו)
הבישקוטי: שלב הכיכרות|צילום: אביבה פיבקו
בישקוטי של אביבה, אחרי הפריסה (צילום: אביבה פיבקו)
אחרי הפריסה, בדרך לייבוש נוסף בתנור|צילום: אביבה פיבקו

עוגיות בישקוטי

המצרכים:
2 ביצים
200 גרם סוכר חום דמררה (3/4 כוס דחוסה)
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 5 כפות)
מקל וניל (אם אין: 2 כפיות תמצית וניל)
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שבבי שוקולד מריר
100 גרם שקדים פרוסים, קלויים ולא מומלחים
100 גרם צנובר קלוי
100 גרם אגוזי מלך קלויים, שבורים לחתיכות גדולות

אופן ההכנה:

1.מקציפים בקערה את הביצים עם הסוכר והתוכן של מקל הווניל, במשך 3 דקות.

2.מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, ולשים עד לקבלת בצק.

3.מוסיפים את השקדים, האגוזים, הצנוברים ושבבי השוקולד, ומעבדים לתוך הבצק.

4.מחלקים את הבצק ל-2, מניחים על משטח מעט מקומח ויוצרים שני נקניקים של בערך 25 ס"מ כל אחד.

5.מעבירים את נקניקי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים בעזרת הידיים לעובי של 2 ס"מ ורוחב של 6 ס"מ.

6.אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים ומניחים לצינון של 5 דקות. לא מכבים את התנור.

7.בעזרת סכין משוננת חותכים את הכיכרות לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

8.אופים 7 דקות, הופכים את העוגיות ואופים 7 דקות נוספות. מוציאים, ומצננים על רשת.

>> בשבוע שעבר הכנו ממתק של שוקולד וקוקוס
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק
>> רוצים כרטיסים בחצי מחיר לתערוכת מבשלים השנתית? קיבלתם!