פיתה מחבת ממולאת
5 מרכיבים שאנחנו בטוחים שיש לכם בבית - וקיבלתם ארוחת ערב פחמימתית מושלמת, ללא התפחה וללא הכנות מראש. מעיפים ללכת על הגרסה המתוקה? אנחנו כל כך מבינים אתכם, באמת
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 כוסות קמח תופח
גביע יוגורט 3% (200 מ''ל)
חצי כפית מלח
ספריי שמן
רוטב פיצה
גבינה צהובה
תוספות, אם רוצים
אופן ההכנה:
1. לשים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, היוגורט והמלח במשך 4-5 דקות, עד שהבצק מתאחד (בהתחלה נראה שחסרים נוזלים אבל אל חשש, בסוף זה קורה).
2 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם בנפרד בין שני ניירות אפייה מקומחים מעט. חשוב לרדד את הבצק דק דק (אם העובי יעלה על חצי ס"מ אתם מסתכנים בפיתות בצקיות ולא מוכנות מבפנים).
3 מתיזים מעט שמן על מחבת קרה ומניחים את שכבת הבצק הראשונה (שימו לב, לא מדליקים את האש בשלב הזה). מורחים רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה, ואם רוצים גם תוספות. חשוב להשאיר מעט שוליים ללא רוטב ותוספות.
4 מכסים את הפיצה ביריעת הבצק השנייה ומהדקים את השוליים היטב, כך שהאוויר שכלוא בפנים לא יוכל לצאת.
5 מדליקים מתחת למחבת אש נמוכה-בינונית וצורבים את הפיצה בערך 25 דקות (ללא כיסוי), עד שהיא מוזהבת מאוד. הופכים בעזרת מרית וצורבים עוד כ-20 דקות מהצד השני.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.
** גיוון: אפשר להכין את אותה פיתה עם מילוי של שוקולד למריחה, ולהפוך אותה לקינוח נהדר.