אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

לחם שום בחמישה מרכיבים

מתכון קליל ללחם שום פריך מבחוץ ורך רך רך מבפנים, ומה הכי יפה? חמישה מרכיבים בלבד (לא כולל מלח) לכל הסיפור, וגם לא נדרשת התפחה או לישה. אבל הרוך? כאילו לשתם מינימום שעתיים. יאללה הלכנו לכתוש שיני שום

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 18/01/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-4 לחמי שום:

1 כוס קמח תופח

1 גביע יוגורט (200 גרם)

30 גרם חמאה

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 שמים קמח תופח, יוגורט ומלח ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק דביק.

המרכיבים בקערה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
המרכיבים בקערה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-4 חתיכות שוות.

4 מגלגלים את הבצק ויוצרים צורת נקניק, מקפלים אותו לשניים ומלפפים. מעבירים את הלחמים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

בצק לחם שום מלופף (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
בצק לחם שום מלופף|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

4 ממיסים מעט את החמאה (אפשר בפולסים במיקרוגל), מוסיפים לחמאה המומסת את הפטרוזיליה והשום הכתוש ומערבבים עד ליצירת ממרח אחיד.

5 מברישים את הלחמים היטב ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות. מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-5 דקות.

מברישים טוב טוב (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
מברישים טוב טוב|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
הצצה לבפנים - רך ואוורירי (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
הצצה לבפנים - רך ואוורירי|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

* לא לחתוך את לחם השום עד שהוא מצטנן, אחרת הוא יהיה בצקי בפנים.

* אם נשאר לכם מהממרח חמאה ושום, תוכלו להינות ממנו גם בכריכים אחרים.