אוכל
צילום׃ By Dafna A.meron

רוגלך נוטלה מהירים

מאפים מתוקים וטעימים שמכינים בקלי קלות תמיד מדברים אלינו, אבל כאלה שמצריכים 5 מרכיבים בלבד ובקושי חצי שעה של הכנה? אותם אנחנו כבר מאמצים לחיים ומעבירים הלאה. בבקשה: רוגלך פריכים מעולים בכלום עבודה

גיל גוטקין | mako אוכל | פורסם 21/08/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 257 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

1 חבילת ריבועי בצק עלים

1 צנצנת נוטלה קטנה

חופן שוקולד צ'יפס

חופן שבבי שקדים

1 ביצה

אופן ההכנה:

1 מפשירים את ריבועי הבצק כמה שעות במקרר, עד שהם רכים וגמישים.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות.

מתכונים לראש השנה

3 חותכים כל ריבוע בצק לשני משולשים, מורחים עליהם שכבה דקה של נוטלה ומפזרים כמה שוקולד צ'יפס ושבבי שקדים בודדים.

4 מגלגלים את משולשי הבצק לצורה של רוגלך ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהקצה פונה כלפי מטה. שומרים על רווחים בין הרוגלך, כי הם יגדלו בהרבה באפייה. 

5 טורפים את הביצה בקערה קטנה ומברישים את הרוגלך.

6 אופים כ-15 דקות, עד שהרוגלך זהובים, ומגישים.

* לגיוון: ניתן להשתמש בריבועי הבצק ללא חיתוך למשולשים (ראו תמונה למטה), ניתן להכין את הרוגלך מיריעה גדולה של בצק עלים ואפילו מבצק מלאווח קפוא.

רוגלך נוטלה מהירים (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
ככה הם נראים כשלא חוצים את ריבועי הבצק|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל