צילום׃ By Dafna A.meron
רוגלך נוטלה מהירים
מאפים מתוקים וטעימים שמכינים בקלי קלות תמיד מדברים אלינו, אבל כאלה שמצריכים 5 מרכיבים בלבד ובקושי חצי שעה של הכנה? אותם אנחנו כבר מאמצים לחיים ומעבירים הלאה. בבקשה: רוגלך פריכים מעולים בכלום עבודה
גיל גוטקין | mako אוכל
| פורסם 21/08/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 חבילת ריבועי בצק עלים
1 צנצנת נוטלה קטנה
חופן שוקולד צ'יפס
חופן שבבי שקדים
1 ביצה
אופן ההכנה:
1 מפשירים את ריבועי הבצק כמה שעות במקרר, עד שהם רכים וגמישים.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות.
3 חותכים כל ריבוע בצק לשני משולשים, מורחים עליהם שכבה דקה של נוטלה ומפזרים כמה שוקולד צ'יפס ושבבי שקדים בודדים.
4 מגלגלים את משולשי הבצק לצורה של רוגלך ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהקצה פונה כלפי מטה. שומרים על רווחים בין הרוגלך, כי הם יגדלו בהרבה באפייה.
5 טורפים את הביצה בקערה קטנה ומברישים את הרוגלך.
6 אופים כ-15 דקות, עד שהרוגלך זהובים, ומגישים.
* לגיוון: ניתן להשתמש בריבועי הבצק ללא חיתוך למשולשים (ראו תמונה למטה), ניתן להכין את הרוגלך מיריעה גדולה של בצק עלים ואפילו מבצק מלאווח קפוא.