אוכל
צילום׃ larik_malasha, ShutterStock

פסטה עם טונה ועגבניות

חשבו כמה אתם משקיעים במתכון הזה (5 מרכיבים די בסיסיים, כמה דקות של עבודה) וכמה אתם מרוויחים ממנו (ארוחת צהריים טעימה ומשביעה) - ותגלו את העסקה המשתלמת של החיים

רותם אלון גלעדי | אוכל טוב | פורסם 28/06/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילת פסטה (500 גרם)

שמן זית

5 כפיות צלפים

500 גרם עגבניות שרי, אפשר בצבעים שונים, חצויות

300-400 גרם טונה בשמן

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. 

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

2 בינתיים מטגנים במחבת גדולה את הצלפים עד שהם מקבלים גוון כהה וקריספיות, מוציאים ומניחים בצד.

3 מוסיפים למחבת שמן זית בנדיבות, את חצאי העגבניות ואת הטונה ומטגנים שתי דקות. אם אתם אוהבים עשבי תיבול כמו אורגנו או בזיליקום זה הזמן להוסיף גם אותם.

4 מוסיפים שתי מצקות ממי הבישול של הפסטה ומביאים את הרוטב לרתיחה.

5 כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ומוסיפים למחבת המבעבעת. מנמיכים את האש ומערבבים היטב עד שכל הפסטה מתכסה ברוטב.

6 מגישים עם צלפים מטוגנים.

הצעות ושדרוגים:

** לגרסה טבעונית החליפו את הטונה בארטישוק משומר, רצוי מתוצרת איטלקית.

** לא אוהבים צלפים? החליפו אותם בזיתי קלמטה מגולענים, והוסיפו למנה גם קורט מלח גס.

** לגרסה חריפה הוסיפו למחבת צ'ילי טרי או יבש יחד עם העגבניות.

** את עגבניות השרי ניתן להחליף בעגבניות רגילות חתוכות גס, רצוי מסוג תמר או מגי.