אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

נאגטס תירס חלומיים

חטיף, ארוחת ערב, תוספת - תקראו להם איך שתקראו, רק תקראו לילדים, כי הם הולכים לעוף על זה

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 19/03/19 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 232 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות גרגירי תירס קפואים

2 ביצים

שליש כוס פירורי לחם

1 כף רוטב סויה

מלח ופלפל

לציפוי:

1 כוס פירורי לחם

רבע כפית מלח

לטיגון

שמן חמניות או תירס

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מי מלח בסיר גדול וחולטים את גרגירי התירס כ-3 דקות עד שהם רכים. מסננים ומצננים את הגרגירים כ-10 דקות.

2 מכינים את התערובת: מעבירים מחצית מגרגירי התירס החלוטים למעבד מזון, מוסיפים ביצים, פירורי לחם ורוטב סויה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבלים למחית גסה.

3 מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את שארית גרגירי התירס ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד וממתינים כרבע שעה, כדי שהתערובת תתייצב.

4 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה פירורי לחם ומלח.

5 יוצרים מתערובת התירס קציצות נאגטס פחוסות, ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים.

6 יוצקים שמן למחבת טפלון ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את הנאגטס 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.