אוכל
צילום׃ JoWen Chao, Shutterstock

מרק תירס סיני ב-5 מצרכים

שני ימים של גשם נראים לנו כמו הזדמנות מושלמת להכין מרק בדיוק כזה – מהיר, פשוט וטעים. 5 מרכיבים, גג 15 דקות ויש לכם קערה מהבילה של מרק סמיך ומתוק. יותר טוב מכל טייק אוויי

גיל גוטקין | mako אוכל | פורסם 31/01/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 650 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 קופסת שימורים של גרעיני תירס במשקל 550 גרם

1 כף קורנפלור

1 כף סויה

1 כף סוכר

1 ביצה

אופן ההכנה:

1 שופכים כחצי מתוכן קופסת השימורים לסיר בינוני, עם הנוזלים וטוחנים בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת מחית (אפשר גם לטחון במעבד מזון ולהעביר לסיר).

2 מוסיפים לסיר את שאר התירס שנשאר בקופסא. ממלאים את הקופסה הריקה במים, מוסיפים לסיר ומביאים את הכל לרתיחה.

3 מערבבים בקערה קטנה (או בתוך קופסת השימורים) קורנפלור עם כוס מים, עד שלא נותרים גושים. כשהתירס בסיר רותח, מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור ומערבבים היטב, עד שהמרק מסמיך.

4 מוסיפים את הסויה והסוכר ומתבלים במלח ופלפל.

5 טורפים בקערה נפרדת את הביצה.

6 מערבבים ביד אחת את המרק וביד השנייה שופכים את הביצה לסיר. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות, עד שנטיפי הביצה מלבינים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, ומגישים.

• אפשר לקשט בבצל ירוק קצוץ לפני ההגשה.