אוכל
צילום׃ דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

שעועית ירוקה כמו בגן

אחרי אינספור ניסיונות, סוף סוף הצלחנו לשחזר את המנה הכוכבת של הצהרון. אתם אל תכינו את השעועית הזו לאורחים, אל תתפארו בה בשום קונסטלציה, אבל אם הילדים שלכם מתגעגעים לגן - פשוט תעשו להם טובה ותכינו אותה

דנה בר-אל שוורץ | mako אוכל | פורסם 13/05/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מאז שהבן הצעיר שלנו עלה לכיתה א' הוא לא הפסיק לדבר על השעועית הירוקה של הגן, וליתר דיוק של הצהרון. כשהוא דיבר עליה (ועל הגזר הגמדי, אגב, וקצת על האפונה) העיניים שלו נצצו, הוא כולו נמלא נוסטלגיה מתוקה ואפשר היה לראות את התשוקה האמיתית שבוערת בו. פעם אחת, אי אז בשנות הגן, כשלקחנו אותו באמצע ארוחת הצהריים ראינו באיזו שעועית מדובר. היא שכשכה ברוטב דליל בקופסת פלסטיק שחורה ונראתה חסרת חיים, וככה בדיוק הוא רצה אותה.

 

אז ניסינו להכין לו את השעועית של הגן. מה זה ניסינו, הכנו לו את השעועית ירוקה ברוטב אדום הכי טעימה שיש, והיא אומנם יצאה מושלמת, אבל הוא לא הסכים לגעת. באותו הרגע התחלנו מסע של החסרת מרכיבים, שקיווינו שתביא לנו את הגאולה: בתחילה החסרנו (בצער) את הבצל המטוגן, השום דווקא הצליח להישאר; אחר כך החסרנו את העגבניות הטריות (אוכל של צהרונים שאנחנו מכירים זה רק רסק) ואחר כך המרנו את השעועית הירוקה הרגילה בסוג הזול יותר, החתוך, זה שאין בו קצוות וקשה יותר לזהות את הירק שהיה פעם. החסרנו והחסרנו, ניסינו וניסינו, ואחרי הרבה כשלונות, בסוף הצלחנו - הכנו מנת שעועית שהיא בעינינו בינונית ביותר, שגרמה לעיניים שלו לנצוץ שוב. מיותר לציין שזה כל מה שהוא הסכים לאכול באותה ארוחת צהריים, וגם בזאת שאחריה.

 

אז הנה המתכון לפניכם. אל תכינו אותו לאורחים, אל תתפארו בו בשום קונסטלציה, אבל אם הילדים שלכם מתגעגעים לגן - פשוט תעשו להם טובה ותכינו אותו.

מרכיבים :

חבילה שעועית ירוקה חתוכה, מוקפאת

2 שיני שום, כתושות

2 כפות שמן זית

קופסה קטנה של רסק עגבניות

2 כפיות שטוחות של מלח (אפשר להתחיל בכפית)

חצי כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת או בסיר רחב את השמן יחד עם שיני השום. ברגע שמתחיל לעלות ריח של שום מוסיפים בזהירות רבה את רסק העגבניות והתבלינים.

2. מבשלים דקה תוך ערבוב.

3 מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומערבבים. מוסיפים את השעועית ומכסים במכסה. מביאים את הרוטב לרתיחה.

4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהשעועית מקבלת צבע זית ונעשית רכה רכה.

שעועית ירוקה כמו בגן (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
אמצע הבישול. בשלב הזה עוד יש בשעועית חיים, אנחנו לא רוצים בזה|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

הערות:

* שימו לב, את השעועית של הגן תמיד מכינים עם השעועית שמגיעה חתוכה מראש. גם את השעועית המעודנת שרכשתם במחיר כפול כדאי לשמור לשימושים אחרים - כאן היא לא תתקבל בברכה, וחבל.

* אנחנו הכנו את המנה עם השעועית בעודה קפואה - ישר מהמקפיא למחבת. אם מפשירים אותה קודם זמן הבישול יכול להתקצר.

* מכיוון שנדרש לכסות את המחבת, מוטב לבחור במחבת שיש לה מכסה תואם (למרות שגם מכסה לא תואם יעשה את העבודה), או פשוט בסיר.

* זמן הבישול אולי נראה ארוך מדי למוצר שבסך הכל הגיע מבושל מלכתחילה, אבל חשוב להקפיד עליו. אחד ממאפייני השעועית בצהרונים של הגנים הוא שהיא רכה רכה, ורוב הילדים אוהבים אותה רק ככה.

* הרבה אנשים נוטים להוסיף סוכר לרוטב האדום של השעועית. אנחנו הצלחנו להימנע מזה, והיא בכל זאת התקבלה בצהלות. נסו גם.