צילום׃ Alexander Prokopenko, Shutterstock
ספגטי קצ'ו אה פפה
פלפל שחור וגבינת פקורינו - זה כל מה שתצטרכו בשביל לתקתק את מנת הפסטה הזו, אחת החביבות עלינו מהמטבח האיטלקי. אין, פשוט אין על מנות ב-5 מרכיבים (כולל מלח ופלפל!)
גיל גוטקין | mako אוכל
| פורסם 28/10/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
חבילת ספגטי דק
3 כפות שמן זית
כפית פלפל שחור גרוס (עדיף גרוס טרי)
כוס וחצי גבינת פקורינו מגורדת (אם אין ברירה, אפשר גם פרמזן עזת טעם)
מלח
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הספגטי לפי ההוראות על האריזה.
2 מחממים את שמן הזית במחבת גדולה (שתכיל את כל הפסטה). מוסיפים את הפלפל ומטגנים כדקה.
3 קצת לפני שהפסטה מוכנה מוציאים מהסיר כוס וחצי ממי הבישול ושומרים בצד. כשהיא מוכנה מסננים אותה.
4 מוסיפים למחבת עם הפלפל כוס מהמים ששמרנו ומביאים לרתיחה. מוסיפים למחבת את הפסטה המוכנה ומערבבים עד שכולה מצופה במים. אם היא יבשה מדי, מוסיפים גם את חצי כוס המים הנותרת.
5 מוסיפים למחבת את הגבינה ומערבבים במרץ עד שכולה נמסה. ממליחים לפי הצורך ומגישים מיד.