אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

שוקולטה מושלמת

כך תכינו שוקו חם מהאגדות: לא מתוק מדי, לא כבד מדי, עם שוקולד איכותי, וניל ומרשמלו. לא רק לילדים (אבל בהחלט גם)

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 21/01/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 557 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 כוסות חלב

חצי כוס מים קרים

2 כפיות קורנפלור

150 גרם שוקולד מריר (אם אוהבים מתוק יותר, מחליפים חלק בשוקולד חלב)

6 יחידות מרשמלו

רבע כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן מחממים חלב. בינתיים מערבבים בכוס את המים והקורנפלור. כשהחלב מתחיל לרתוח מוסיפים את תוכן הכוס תוך כדי בחישה. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.

2 מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מבשלים ברתיחה עדינה עוד 2-3 דקות, עד שהשוקולטה מסמיכה מעט. מערבבים לעיתים קרובות ושמים לב לתחתית הסיר, שלא ייווצרו גושים.

3 חותכים את המרשמלו ומוסיפים לסיר. מערבבים עד שנמס. מוסיפים וניל ומכבים את האש. מוזגים לספלים ומגישים מיד. אפשר להגיש עם קצפת, שוקולד מגורר או חתיכות מרשמלו.