כדורי אוראו ב-3 מרכיבים
הם הרבה יותר שווים מכדורי שוקולד, הם הרבה יותר פשוטים להכנה מטראפלס, וכן, הם גם טעימים ברמות של וואו ויפים ברמות של אינסטגרם. חצי שעה עבודה (ועוד טיפ טיפונת לחכות) והם שלכם. מה שנקרא הטוב מכל העולמות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בעולם מושלם בו הייתה נערכת אליפות הקינוחים שמוציאים הכי הרבה מהכי מעט מרכיבים, כדורי האוראו האלה היו לוקחים את המקום הראשון בהליכה. פינוק בשלושה מרכיבים בלבד, שיושב איפשהו על הקשת שבין ממתק לעוגייה, עם טעם עשיר ושוקולדי, מרקם שמזכיר טראפלס וציפוי מתוק, דקיק וכייפי במיוחד. אם אתם מחפשים קינוח-ביס שישדר קלילות אבל יקצור מחמאות כמו גדול – הגעתם למקום הנכון.
מתחילים: 3 טיפים סופר-חשובים
כדורי אוראו מכילים רק שלושה מרכיבים ולא מעורבת בתהליך אפייה, ככה שאין הרבה איפה לפשל, ובכל זאת – מדובר בקינוח שדורש זמן הכנה, ולפני שאתם יוצאים לדרך אנחנו ממליצים לכם לקרוא את ההוראות בריכוז, יש כאן כמה טיפים חשובים להצלחה מובטחת.
1. השתמשו בכל העוגייה – הביסקוויט והקרם גם יחד הם כל הסיפור, אז בלי לוותר על אף חלק. טוחנים במעבד מזון את העוגיות בשלמותן.
2. גבינת השמנת צריכה להיות רכה – אל תזלזלו בשלב הזה! רככו את גבינת השמנת היטב לפני שאתם מוסיפים אותה למעבד המזון. המטרה היא שיידרשו פולסים ספורים בלבד עד שהיא תתמזג עם העוגיות.
3. קררו את הכדורים לפני שלב הציפוי – זה יהפוך את תהליך הציפוי לקל יותר ומלכלך פחות. אפשר להכניס אותם לפריזר לעשרים דקות – חצי שעה, או לתת להם להתקרר במקרר שעה לפחות.
ומה עם הציפוי?
קודם כל, אם אתם רגילים לשלוח יד אוטומטית אל שקית השוקולד צ'יפס – עצרו מיד. שוקולד צ'יפס מכילים חומרים מייצבים שעוזרים להם לשמור על צורתם והופכים אותם לנהדרים לעוגיות, אבל פחות נהדרים לציפויים. לכו, פשוט מאוד – על שוקולד, אפשר מריר ואפשר לבן אבל הכי טוב גם וגם: הכדורים שיצופו שוקולד לבן יקבלו זילופי ונטיפי שוקולד מריר, ולהפך. אפשרות נוספת היא לוותר על כל עניין הזרזיפים והטפטופים, ופשוט לגלגל את הכדורים המצופים בסוכריות צבעוניות או בפרורי עוגיות אוראו.
מרכיבים :
38 כדורים:
225 גרם גבינת שמנת
1 חבילה (400 גרם) או 36 עוגיות אוראו
400 גרם שוקולד מריר או לבן או שילוב שלהם (לא שוקולד צ'יפס!)
1 כף שמן קוקוס לא מזוקק (לא חובה, אבל מומלץ אם משתמשים בשוקולד לבן)
אופן ההכנה:
1 מערבבים או חותכים את גבינת השמנת ונותנים לה לנוח על השיש, בטמפרטורת החדר, עד שהיא מתרככת.
2 מכניסים את העוגיות למעבד מזון, וטוחנים לפירורים – כעשרה פולסים של שתי שניות. אם רוצים – שומרים בצד שתי כפות פירורים לציפוי. מוסיפים את גבינת השמנת ומעבדים עד למיזוג עם העוגיות. ברגע שמתקבל גוש אחד נותנים עוד כמה פולסים קצרים לקבלת תערובת דביקה ומבריקה.
3 מגלגלים כדורים בגודל כף פחות או יותר (כ-38 כדורים). מניחים על גבי נייר אפייה (הפרוש על תבנית או מגש). מכניסים למקרר לשעה לפחות, או למקפיא לכחצי שעה – עד להתקשות.
4 שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה מתאימה למיקרוגל. מוסיפים את שמן הקוקוס במידה ומשתמשים בו. מכניסים למיקרוגל למקטעים של 30 שניות, ומוציאים לערבוב בין מקטע למקטע, עד שהשוקולד נמס כולו. מצננים כ-5 דקות.
5 פורשים נייר אפייה נוסף על משטח או מגש. מעבירים אליו חצי מהכדורים, ואת החצי השני משאירים בינתיים בקירור, כדי שלא יתרככו.
6. נועצים מזלג באחד הכדורים, טובלים בשוקולד, מנערים קלות את שאריות השוקולד ומניחים בעדינות על נייר האפייה. ממשיכים כך עם כל הכדורים. אם רוצים – מצפים את הכדורים בפירורי עוגיות. אם השוקולד מתקשה ולא נוח לעבוד איתו – מכניסים אותו למיקרוגל ל-15 שניות נוספות ומערבבים.
7 אחרי שכל הכדורים מצופים מכניסים אותם לקירור נוסף – לעשר דקות לפחות.
8 ליצירת קישוטים מטפטופי שוקולד (מהצבע השני) מחממים שוב את השוקולד, במקטעים של 15 שניות ומערבבים בין לבין. נותנים להתקרר כ-5 דקות. בעזרת כף מטפטפים עיטורי שוקולד על הכדורים. מכניסים שוב לקירור, למשך עשר דקות לפחות.
מאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד שבועיים, וניתן גם להקפיא (עד 3 חודשים).