אוכל
צילום׃ רותם אלון גלעדי, mako אוכל

עוף באריסה ופלפלים

בדיוק כשחשבנו שכבר אי אפשר להפתיע אותנו עם מתכונים מקוריים לעוף, נתקלנו בגרסה הזאת של ג'יימי אוליבר לעוף מעולה ועסיסי בחמישה מצרכים וחמש דקות עבודה

רותם אלון גלעדי | mako אוכל | פורסם 28/10/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

עוף שלם (עד משקל קילו וחצי) או 3 כרעיים

4 פלפלים בצבעים שונים

2 בצלים סגולים

3 כפות גדושות של אריסה (אנחנו השתמשנו באריסה מתוקה)

כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל -180 מעלות.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

2 חותכים את הפלפלים ואת הבצלים לרצועות רחבות ומסדרים על תבנית אפייה גדולה.

3 מסדרים את העוף על הירקות כשהעור פונה למעלה.

4 מערבבים בקערה את האריסה עם רבע כוס מים ושופכים על העוף והירקות.

5 מעסים את העוף כך שיצופה היטב ברוטב, וממליחים.

6 צולים במשך 50 דקות.

הצעות ושדרוגים:

** לא אוהבים פלפלים? אפשר להחליף (או להוסיף) תפוחי אדמה, בטטה, קוביות חצילים או פרחים בינונים של כרובית.

** למנה עם יותר רוטב הוסיפו לתבנית רבע כוס מים נוספת אחרי חצי שעת אפייה.

** לגרסה חריפה השתמשו באריסה חריפה.

** רוצים להכין בעצמכם את האריסה? כאן תמצאו מתכון מנצח לאריסה של הקוסם.

** ניתן להוסיף עשבי תיבול שאוהבים כמו תימין, נענע יבשה או רוזמרין. 

** מבוסס על מתכון של ג'יימי אוליבר.