אוכל
צילום׃ art nick, ShutterStock

טופי קרמל מלוח

אם אתם אוהבים להרשים, אוהבים סוכריות טופי ו/או מתעלפים מקרמל עם נגיעות של מלח - המתכון הזה הוא בשבילכם. אם אתם לא נמנים עם אף אחת מהקבוצות האלה - אנחנו באמת לא מבינים מה אתם עושים פה (או בכלל)

גיל גוטקין | mako אוכל | פורסם 02/10/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם חמאה

2 ורבע כוסות לא דחוסות (450 גרם) סוכר חום

1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז ממותק

1 כוס סירופ תירס (קונים בחנויות המתמחות)

2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

1 מרפדים תבנית אפייה בנייר כסף ומשמנים את נייר הכסף עם מעט מהחמאה.

2 במחבת גדולה וכבדה מחממים את החמאה עד שהיא נמסה. מוסיפים את הסוכר, החלב הממותק, סירופ התירס והמלח ומערבבים.

עוד מתכונים ב-5 מרכיבים

3 ממשיכים לבשל על אש בינונית כ-5 דקות. הקרמל מוכן כשהטמפרטורה שלו מגיעה ל-120 מעלות. אין לכם מדחום? ממלאים כוס במים קרים ובעזרת כפית מטפטפים טיפה מהקרמל למים הקרים. אם הקרמל הופך לכדור יציב, כזה שאפשר למעוך עם האצבעות, הקרמל מוכן. אם הוא רך מדי, מבשלים עוד כמה דקות ובודקים בכוס המים שוב.

4 שופכים בזהירות את הקרמל לתבנית האפייה ומיישרים. מעבירים למקרר לכמה שעות, וכשהקרמל יציב וקשה חותכים לקוביות קטנות. שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.