צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל
בננה אפויה עם שוקולד ולוטוס
אחחח, כמה אהבנו את קינוח הבננה המטוגנת של ילדותנו, וכמה מעט ידענו אז על הצרבת שתלווה אותה ככל שנתבגר. אז לכל המתגעגעים, הנה גרסה משופרת לבננה המטוגנת - שנאפית בתנור ומתפנקת בשוקולד מריר וממרח לוטוס
אולגה טוכשר | mako אוכל
| פורסם 22/01/19
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
2 בננות גדולות, לא בשלות מדי
20-30 גרם שוקולד מריר (לא חלבי), שבור לקוביות
2 כפות ממרח לוטוס
פיסטוק קצוץ, להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-185 מעלות.
2 שוטפים את הבננות (על קליפתן), מנגבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה עמוקה. אופים 15-20 דקות, עד שהקליפה משחירה.
3 מוציאים מהתנור, חותכים את הקצה בזהירות בסכין חדה ומעבירים את הסכין לאורך הקליפה עד שהיא נפתחת.
לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי
4 מחלצים את הבננות בעדינות ומעבירים לצלחות הגשה אישיות.
5 בעזרת סכין חדה חורצים חריץ לאורך כל בננה (לא חותכים עד הסוף), ומכניסים פנימה 3-4 קוביות שוקולד.
6 ממיסים במיקרוגל את ממרח הלוטוס, ובעזרת כפית מזלפים מעל הבננות.
7 מפזרים מעל פיסטוק קצוץ ומגישים, מומלץ עם כדור סורבה בצד.
* לגרסה לא פרווה ולא טבעונית אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.