אוכל
צילום׃ shutterstock_ Natali Zakharova

פריטטה תפוחי אדמה וגבינה צהובה

הפריטטה הזאת כל כך פשוטה להכנה, שלא תבינו איך בזבזתם עד עכשיו ארוחות שלמות על סתם חביתה. רק 5 מרכיבים - והרי לכם מה שאנחנו קוראים לו "חביבה" – שילוב חלומי בין חביתה ללביבה

רותם אלון גלעדי | mako אוכל | פורסם 27/08/19 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 תפוחי אדמה בינוניים

4 ביצים

1 בצל קצוץ

4 כפות גבינה צהובה מגורדת (כחצי כוס)

2 כפות חמאה (אפשר להחליף בשמן)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם על פומפייה. סוחטים מהם נוזלים. 

2 שוברים את הביצים לתוך קערה, מכניסים את תפוחי האדמה המגוררים, מוסיפים את הגבינה והתיבול ומערבבים.

3 ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל להזהבה קלה.

פריטטה תפוחי אדמה - בלילה (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
קל כמו חביתה, טעים כמו לביבה|צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

3 יוצקים את התערובת למחבת ומבשלים עם מכסה על אש בינונית חמש דקות.

4 הופכים את הלביבה ומבשלים לחמש דקות נוספות. בתאבון.