פיצות אישיות בלי שמרים
את הפיצות הקטנות והמעולות האלה ממש קל להכין, ומה שהכי כיף - אפילו לא צריך בשבילן שמרים. פחות מחצי שעה ויש לכם פיצה מהממת שכולה שלכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
לבצק:
3 כפות גדושות קמח תופח
2 כפות יוגורט או שמנת חמוצה
כף שמן זית
קורט מלח
לפיצה:
גבינה צהובה מגוררת
2 כפות רוטב עגבניות (קנוי או ביתי, ראו הערה)
תוספות שאוהבים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות על תוכנית טורבו.
2 מערבבים בקערה את הקמח, היוגורט, השמן והמלח. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים אותו מעט עד שהוא הופך לבצק אחיד.
3 פותחים את הבצק בעזרת הידיים (או בעזרת מערוך) לעיגול דקיק בקוטר של כ-18 ס"מ. הבצק נראה דקיק מאוד, אבל תופח בתנור. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 מורחים על הבצק רוטב עגבניות, מפזרים מעל גבינה מגוררת ומעליה מניחים אילו תוספות שרוצים.
5 אופים כ-15 דקות, עד שהגבינה נמסה והבצק מזהיב בשוליים. מגישים מיד.
>> לבלוג של עידית - טעים!
הערות:
* הבצק מתנהג קצת אחרת אם מזג האוויר חם או קר. אם אתם מרגישים שהבצק דביק מדי - תוסיפו עוד קצת קמח.
* אם רוצים להשתמש ברוטב עגבניות ביתי מהיר, אפשר לטחון 2 עגבניות טריות עם כף גדושה של רסק עגבניות, שן שום קטנה, שמן זית וקורט מלח. ברוטב שנשאר אפשר להשתמש כמטבל לפיצה.