אוכל
צילום׃ jabiru, Istock

לחם שום טעים טילים

אולי גם אתם רגילים לחשוב עליו כעל מתאבן איטלקי, אבל האמת האמיתית היא שהוא אמריקאי בכל רמ"ח איבריו, על כל הפחמימות הריקות והקלוריות המיותרות המשתמעות מזה. מה לעשות, ככה אנחנו אוהבים את הנשנושים שלנו

הדר אליאס | mako אוכל | פורסם 29/07/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 539 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

בגט אחד או 2 ג'בטות

100 גרם חמאה רכה מאוד

2-3 שיני שום, כתושות

מעט מלח

מעט פטרוזיליה טרייה, קצוצה (אפשר להמיר בבזיליקום או שמיר, לפי הטעם, או בפטרוזיליה יבשה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את כל החומרים למעט הלחם.

3 פורסים את הלחם ומורחים את ממרח החמאה והשום בנדיבות, על שני הצדדים של כל פרוסה. אופים כ-10 דקות, או עד שהלחם נהיה צנימי.

4 מניחים לצינון לרגע, ומגישים.

לחם שום לפני הצלייה (צילום: Joe Gough, ShutterStock)
כמעט התפתינו לזלול אותם ככה|צילום: Joe Gough, ShutterStock

* אפשר לחלופין לפרוס את הבגט לא עד הסוף, כלומר להשאיר את הפרוסות מחוברות בחלקן התחתון, ולמרוח את תערובת החמאה בין כל שני פרוסות (וגם קצת מלמעלה, שיהיה).

* אם תחליטו לפנק את הפרוסות במעט מוצרלה מגוררת לפני הצלייה, לא נזקוף זאת לחובתכם.