אוכל
צילום׃ צילום ביתי, mako אוכל

גילינו שיטה חדשה ומגניבה להכין צ'יפס בתנור

איך מכינים צ'יפס אפוי שהוא מצד אחד פציח ושחום ומצד שני רך מבפנים כמו חמאה? זה פשוט - נותנים לו סיבוב קצר במיקרו לפני הצלייה! והבונוס, שהוא כשלעצמו שווה בטירוף: משתמשים במעט, אבל ממש מעט שמן

| mako אוכל | פורסם 10/06/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 126 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

3 תפוחי אדמה בינוניים

תרסיס שמן

מלח גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקרצפים את תפוחי האדמה היטב (אנחנו מכינים אותם עם הקליפה) וחוצים לאורך. פורסים כל חצי לטריזים בעובי של בין חצי ס"מ לס"מ.

3 מעבירים את תפוחי האדמה לכלי עם מכסה שמתאים לחימום במיקרו ומחממים כ-3 דקות. מוציאים, מערבבים קצת כדי לוודא שמקלות תפוחי האדמה לא נדבקו זה לזה, מכסים שוב ומחזירים ל-3 דקות נוספות.

צ'יפס בתנור - אמצע הדרך (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
צ'יפס בתנור - אמצע הדרך|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

4 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים. מעבירים פנימה את תפוחי האדמה ומרססים בשמן. מפזרים מלח גס בנדיבות.

5 צולים את תפוחי האדמה 30-50 דקות, תלוי בצבע שאתם רוצים להגיע אליו. זוללים מיד.